Jaguar introduce apetisantul XKR-S, unde S vine de la Super

Jaguar introduce apetisantul XKR-S, unde S vine de la Super
Orice constructor auto care cauta sa injecteze o portie de vitalitate modelului sau deja-imbatranit, ar trebui sa urmeze exemplul celor de la Jaguar. Iar asta nu inseamna neaparat alti zeci de cai putere ascunsi sub capota, ci si mai mult "Super" ca niciodata.
Distribuie pe Facebook

In urma cu aproximativ trei ani, Jaguar debarca la Geneva Motor Show cu al sau extrem XKR-S, o super-felina de 420 cai putere gata sa distruga orice coupe german avea sa-i iasa in cale. Iata ca am ajuns in 2011, Geneva Motor Show isi deschide portile in mai putin de o saptamana, iar constructorul britanic soseste cu un nou XKR-S. Mult mai intimidant decat cel vechi.

De fapt, se poate spune cu usurinta ca noul Jaguar XKR-S este cel mai agresiv XK din cate ti-au fost date sa vezi pana acum. Detaliile exterioare precum partea frontala infricosatoare, difuzorul spate urias si eleronul pentru portbagaj cu un aspect vulgar fac din super-coupe-ul britanic o aparitie extrema, LED-urile indesate in faruri, aripile fata modificate si accentele intunecate amplificand sentimentul de teama pe care il emana noua pisica din Coventry.

Spre deosebire insa de vechiul XKR-S, noul model a fost indopat sub capota cu un urias V8 supercharged de 5.0 litri si 550 cai putere. Mai mult de atat, impresionanta fisa tehnica indica si un cuplu de 680 Nm, valori ce ii permit noului Jaguar XKR-S sa intre in clubul modelelor capabile de 300 km/h. Asta dupa ce felina britanica accelereaza de la 0 la 60 mph in doar 4.2 secunde si de la 0 la 100 mph in numai 8.6 secunde.

Ajunsi la final, putem afirma ca noul Jaguar XKR-S arata bine, se comporta exemplar si este cadoul excelent pentru aniversarea de 50 de ani a legendarului E-Type.

Jaguar introduce apetisantul XKR-S, unde S vine de la Super

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 24 Februarie 2011