Jaguar vine in Turul Frantei cu un F-Type modificat pentru biciclete

Jaguar vine in Turul Frantei cu un F-Type modificat pentru biciclete
  • Masina ii apartine echipei Sky Team
  • La baza este un F-Type R Coupe
  • Puterea acestui model este de 550 cp
Distribuie pe Facebook

Cea mai mare competitie de biciclete din lume este fara indoiala Turul Frantei. Aflat in plina desfasurare, evenimentul are si o prezenta mai exotica printre biciclisti. E vorba de un Jaguar F-Type special realizat pentru a veni in ajutorul celor care pedaleaza.

Dupa ce au realizat diverse editii limitate precum Project 7, cei de la divizia proiectelor speciale de la Jaguar au mai facut o masina interesanta. De fapt, este o masina unica, special gandita pentru Turul Frantei care se desfasoara chiar in timp ce tu citesti. Echipa Sky va avea aceasta masina alaturi de ciclistii sai pentru suport si asistenta.

Masina, un Jaguar F-Type R Coupe cu un motor V8 de 550 cp ii va acompania pe biciclistii echipei in etapa de duminica. Masina este dotata cu suport pentru biciclete, sisteme de comunicatie si spatii speciale pentru depozitarea pieselor de rezerva si a ustensilelor de service. Pe portbagajul special al masinii, realizat din fibra de carbon, pot fi puse doua biciclete intregi si roti de rezerva. In plus, toata masina, atat la exterior cat si la interior este realizata in culorile echipei, adica negru si turcoaz.

Jaguar F-Type Turul Frantei

Echipa Sky Team este sponsorizata de Jaguar in aceasta competitie. Asa ca departamentul SVO, adica Special Vehicle Operations, a modificat o masina de serie astfel incat sa fie pretabila ca si masina de asistenta. La bord se vor afla doi mecanici care vor tine in permanent legatura vizuala cu membrii echipei de biciclisti. In ca ca se intampla ceva, sistemele de comunicatii de la bord permit in cateva secunde contactarea masinilor de urgenta.

Turul Frantei 2014 este un eveniment extraordinar, atat prin prisma locatiilor frecventate de pluton, cat si datorita efortului pe care il depun acesti sportivi desavarsiti. Astazi are loc etapa cu numarul 15 iar duminica va avea loc ultima etapa, cea cu numarul 21, care se va termina la Paris.

Jaguar F-Type Turul FranteiJaguar F-Type Turul FranteiJaguar F-Type Turul Frantei

Jaguar F-Type Turul Frantei

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Jaguar F-Type Turul Frantei
mai multe