La prima vedere nu zici ca are ceva special. Motivul pentru care aceasta Skoda costa cat un Porsche nou nout

La prima vedere nu zici ca are ceva special. Motivul pentru care aceasta Skoda costa cat un Porsche nou nout
  • Este primul model blindat din istoria Skoda
  • Costa cat un Porsche Panamera Turbo nou nout
  • Proiectul a fost finalizat in trei ani
Distribuie pe Facebook

Chiar si pentru ochiul unui cunoscator, aceasta este doar o Skoda Superb Combi ca toate celelalte. Cel putin la prima vedere, pentru ca nu este nici pe departe "obisnuita".

Constructorul ceh de automobile a investit foarte mult timp si bani in dezvoltarea noii generatii Superb, pe care am testat-o si noi cu ceva timp in urma si despre care am avut de spus numai de bine.

Skoda Superb Combi blindata

La noi in tara, cel mai scump Superb vine in nivelul de echipare de top Laurin & Klement si costa cel putin 38.080 de euro. In Germania, ajungi sa dai chiar si 43.760 de euro pe un Superb Premium Edition, sau chiar putin peste 44.000 pentru versiunea Combi.

Skoda Superb Combi blindata

Stiind aceste lucruri, de ce o fi costand masina din aceste imagini 118.688 de lire sterline (sau aproximativ 136.000 de euro)? Ei bine, pentru ca ai in fata prima Skoda blindata din istoria acestui brand. Si da, este un Superb Combi.

Skoda Superb Combi blindata

Opera le apartine celor de la divizia Skoda din Marea Britanie, care au avut nevoie de trei ani pentru a finaliza proiectul. Inginerii de aici au tinut neaparat ca aspectul general al masinii sa ramana neschimbat, la fel si comportamentul sau utilitatea. Acestia sustin chiar ca nu au sacrificat din spatiul interior, din volumul portbagajului sau din calitatea finisajelor.

Skoda Superb Combi blindata

Revenind la blindaj, Superbul este rezistent la gloante dar si la explozii si isi protejeaza pasagerii cu ajutorul sticlei blindate, unui otel extrem de rezistent si a unor materiale compozite.

Pentru certificare, masina a fost supusa unui test independent in cadrul caruia specialistii au tras in ea cu arme de diferite calibre si au expus-o la mai multe tipuri de explozibil.

Skoda Superb Combi blindata

Chiar daca la exterior arata la fel ca un Superb obisnuit, pe dedesubt cei de la Skoda UK au fost nevoiti sa faca unele modificari in ceea ce priveste suspensia sau franele, dar si sa instaleze un sistem auxiliar de lumini si sirene.

Sub capota, acest Superb Combi blindat ascunde un propulsor diesel TDI de 2.0 litri, care dezvolta 190 de cai putere.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Skoda Superb Combi blindata
mai multe