Lansarile care vor schimba tendintele in domeniul auto

Lansarile care vor schimba tendintele in domeniul auto
  • Salonul Auto de la New York se desfasoara in perioada 3 - 12 aprilie
  • Printre marcile participante se numara si BMW, Mercedes sau Porsche
  • Vizitatorii show-ului vor putea admira circa 60 de noi autoturisme
Distribuie pe Facebook

In urma cu o saptamana, cei mai de seama reprezentanti ai industriei constructoare de masini s-au adunat la cel mai mare show de automobile din Statele Unite, organizat in orasul de suflet al lui Woody Allen - New York. Aici au fost prezentate 60 de modele noi, s-au discutat toate reusitele si esecurile pietei, ideile indraznete, dar si cele total deplasate.

New York International Auto Show 2015 a fost, pe scurt, o sinteza a marilor adevaruri privind confectionarea si colectionarea de autoturisme ale secolului XXI, adevaruri de care cei din industrie ar trebui sa tina cont in realizarea noilor concepte.

Iata care sunt, asadar, modelele prezentate in acest an care vor schimba complet tendintele in domeniul auto:

McLaren 570S

McLaren 570S Coupe

McLaren 570S CoupeMcLaren 570S Coupe

Primul McLaren pentru drumurile publice, modelul F1 cu motor BMW de 627 cai putere, este unul dintre cele mai uimitoare automobile create vreodata.

Cea de-a doua masina, MP4-12C, a impresionat in special prin performantele, pe cand cea de-a treia, hibridul P1, s-a vandut ca painea calda in ciuda pretului de vanzare de peste 1 milion de dolari. Au urmat apoi modelele 650S si 675LT, ambele construite pe versiunea MP4-12C.

La Salonul Auto International de la New York, oficialii McLaren au uimit cu o noua masina in valoare de 184.000 de dolari - botezata 570S, care se lauda cu 570 cai putere. Aspectul este unul spectaculos, iar producatorul britanic spera sa-si tripleze vanzarile in urmatoarea jumatate de decada, cu aceasta ocazie, de la numarul actual de 1.750 de masini vandute in fiecare an.

McLaren si-a construit toate masinile, inclusiv noul 570S, pornind de la motorul V8 twin-turbo de 3.8 litri, iar design-ul remarcabil se regaseste atat la modelul de 184.000, cat si la cel de 1 milion de dolari.

Lincoln Continental Concept

Lincoln Continental Concept

Lincoln Continental ConceptLincoln Continental Concept

Desi momentan se afla in stadiu de concept car, modelul Continental care a renascut precum pasarea Phoenix a inregistrat deja numeroase cereri. Constructorul american spera ca interesul publicului sa creasca urmatoarea perioada si sa obtina si mai multa reactii. Adevarul este ca brandul de lux are nevoie de ceva proaspat, dupa anii de rusine in care a lansat doar masini pentru familie.

Design-ul nu este, din pacate, cel mai potrivit. Din anumite unghiuri seamana cu Kia K900, iar din altele cu Bentley Flying Spur. Adevarata atitudine revolutionara este insa vizibila la nivelul interiorului, caruia nu ai ce sa ii reprosezi. In orice caz, micul pas catre evolutie al lui Lincoln a fost facut; asteptam cu nerabdare insa unul mai mare.

Cadillac CT6

Cadillac CT6

Cadillac CT6Cadillac CT6

Cadillac si-a propus sa fie substitutul Mercedes-ului in Statele Unite, la fel ca rivalul sau principal, Lincoln. Spre deosebire de cel din urma, brandul regasit in portofoliul General Motors a inceput sa munceasca pentru acest salt inca de acum 10 ani. Pana in prezent, producatorul american a reusit sa lanseze mai multe automobile remarcabile, noile ATS si CTS apropiindu-se insa cel mai mult de cerintele publicului european.

Proaspat lansat cu ocazia Salonului Auto International de la New York, modelul CT6 se anunta un competitor de seama al germanilor Audi A8, BMW Seria 7 si Mercedes S-Class. Adevarul este ca masina arata absolut fantastic; designul este aerisit, minimalist, elegant, modern si totodata "musculos" din cale-afara.

Totul arata perfect, cu exceptia montantului C. Daca farurile in forma de lacrima lasa impresia ca ar fi venite din viitor sau de pe alta planeta, liniile ce fac legatura intre plafon si portbagaj arata de parca designerii americani si-ar fi spus ca masina are nevoie (si) de un element care sa o trimita inapoi in timp.

Cu toate acestea, Cadillac CT6 ramane unul dintre cele mai spectaculoase autoturisme ale anului, care imbina armonios dorinta de adrenalina cu design-ul conservator.

Ar mai fi de povestit despre Scion iA, Lexus RX 450h si Porsche Boxster Spyder, dar asta vom face in episodul de maine. Ramaneti pe-aproape!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Cadillac CT6
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 10 Aprilie 2015