Legendarul Mercedes SLR Stirling Moss poate fi admirat la SAB 2012!

Legendarul Mercedes SLR Stirling Moss poate fi admirat la SAB 2012!
Incepand de astazi pana duminica, 28 Octombrie, vizitatorii Salonului Auto Bucuresti si Accesorii au ocazia de a vedea expus in standul Tiriac Auto un model Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss din colectia personala a Domnului Ion Tiriac.
Distribuie pe Facebook
Modelul expus in exclusivitate in cadrul Salonului Auto Bucuresti si Accesorii cu ocazia celei de-a X-a editii a evenimentului poarta semnatura celebrului pilot Stirling Moss si a fost oferit cu dedicatie speciala Domnului Ion Tiriac, caruia ii multumim pentru expunerea acestui supercar la eveniment.

Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss a fost produs intr-o editie limitata de 75 de exemplare, fiecare model fiind oferit celor mai loiali si uzuali clienti la un pret de 750.000 euro dar existand si modele al caror pret a depasit 1 milion de dolari pentru fiecare exemplar. Modelul este dedicat celebrului pilot Stirling Moss si celebreaza incheierea parteneriatului dintre Mercedes si McLaren.

Dupa debutul international din 2009 la Salonul Auto din Detroit, Mercedes-Benz a inceput productia modelului Stirling Moss in luna mai a aceluiasi an, de indata ce productia SLR s-a incheiat.

Mercedes Benz SLR Stirling Moss poate atinge viteza de 100 km/h in 3.5 secunde, iar viteza maxima este de 350 km/h. Motorul supraalimentat de 5.4 l V-S are o putere totala de 650 CP. Modelul Stirling Moss SLR prezinta in plus un sasiu inchis si ornament de esapament mai mare decat la SLR.

Habitaclul oarecum robust este realizat dintr-un amestec de fibra de carbon, aluminiu si ornamente din piele. O placa de aluminiu instalata in zona din spatele schimbatorului afiseaza semnatura lui Stirling Moss, iar cabina poate fi inchisa cu o acoperitoare din doua elemente, aceasta fiind depozitata in portbagaj.

Tot in standul Tiriac Auto puteti admira un Mercedes-Benz din anul 1934 care a apartinut anterior Muzeului Mercedes Benz. Modelul Mercedes-Benz 130 (W23) este considerat un predecesor al lui Volkswagen Beetle o mare parte din designul acestuia fiind influentat de Ferdinand Porsche. De asemenea, incepand de astazi, in standul Tiriac Auto este expusa si o superba masina sport de colectie: un Jaguar XK 150 din anul 1960.

Informatii utile SAB & Accesorii 2012:
Locatie: Romaero Baneasa: Bd. Ficusului, nr. 44, Sector 1, Bucuresti.
Program vizitare: 19 - 28 Octombrie 2012, zilnic intre orele 10:00 - 20:00.
Pret bilet: 15 lei.

Mercedes SLR Stirling Moss la Salonului Auto Bucuresti si Accesorii 2012:

Legendarul Mercedes SLR Stirling Moss poate fi admirat la SAB 2012!

Distribuie pe Facebook
mai multe