Lexus LFA Nurburgring Edition va costa $445.000

Lexus LFA Nurburgring Edition va costa $445.000
La aproape 3 luni de la lansarea modelului LFA in varianta standard, Lexus anunta oficial lansarea modelului LFA Nurburgring Edition. Modelul va fi dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Geneva, peste o luna. Insa pentru 10 cai in plus, Lexus cere nu mai putin de 70.000 de dolari in plus fata de varianta de serie. O merita oare?
Distribuie pe Facebook

Planurile companiei japoneze de a scoate un model editie speciala Nurburgring dateaza inca de anul trecut. Insa acum masina va fi prezentata public pentru prima oara. Este vorba de un pachet special pentru varianta normala de LFA, ce poate fi bifat din lista de optionale. Insa aceasta optiune... costa 70.000 de dolari. Ce primesti de banii astia?

Lexus LFA Nurburgring Edition va costa $445.000

In primul rand, vei fi special, pentru ca doar 50 de pachete Nurburgring vor fi montate pe masini, dintre cele 500 de modele LFA care se fabrica. Editia aceasta limitata promite sa transforme o masina si asa rapida, intr-una ceva mai orientata spre circuit, mai mult decat spre mersul pe strada. Pachetul cuprinde o serie de elemente aerodinamice noi, dar si cateva reglaje ce imbunatatesc forta de apasare si tinuta de drum a masinii. Motorul V10 insa nu va fi foarte dopat, asa cum se intampla de obicei cu variantele mai speciale ale Supercarurilor. Acesta va primi doar 10 cp in plus, ce va face ca totalul armasarilor japonezi sa ajunga la cifra de 562. Insa daca tot dai o gramada de bani, trebuie sa stii ca si schimbarea vitezelor din cutia cu 6 trepte secventiala se face mai repede decat in varianta normala.

Lexus LFA Nurburgring Edition va costa $445.000 Lexus LFA Nurburgring Edition va costa $445.000

Insa oricum o dai, pretul acestui pachet editie limitata Nurburgring este colosal. Chiar daca primesti cadou si acces gratuit pe Ring timp de un an. Sa nu uitam ca un Lexus LFA stoc costa nu mai putin de 375.000 de dolari, mai mult decat aproape orice Ferrari sau Lamborghini. La acest pret se adauga 70.000 de dolari, daca vrei acest pachet cu 10 cp in plus, iar daca vrei vopseaua negru mat, in schimbul celei portocalii, cu care vine pachetul, mai scoti din buzunar 20.000 de dolari. Pentru o vopsea!

Dar Lexus se bazeaza pe dorinta oamenilor de a fi unici si cat mai admirati. Asa ca nu avem dubii ca cele 500 de masini LFA isi vor gasi stapan, iar 50 dintre acestia vor alege si varianta aceasta de editie speciala.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Lexus LFA Nurburgring
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 11 Februarie 2011