Lexus LS TMG Edition - Super-limuzina de 650 cai putere!

Lexus LS TMG Edition - Super-limuzina de 650 cai putere!
Se pare ca japonezii de la Lexus au prins gustul performantelor extreme. Astfel, dupa lansarea impresionantului IS-F si a supercarului LFA - model care a reusit sa parcurga un tur la Nurburgring in doar sapte minute si 14 secunde, constructorul din Tara Soarelui Rasare lucreaza in mare taina la o versiune de performanta a limuzinei LS.
Distribuie pe Facebook

Din nefericire, informatiile oficiale lipsesc la acest moment, insa urmatoarea creatura raspunde la denumirea de Lexus LS TMG Edition. Surprins recent dand tarcoale circuitului de la Nurburgring, super-sedanul japonez ascunde sub a sa capota dramatic stilizata un motor cu o capacitate cilindrica de 4.968 centimetri cubi, capabil sa produca nu mai putin de 650 cai putere si 710 Nm.

Lexus LS TMG Edition - Super-limuzina de 650 cai putere!

Iar daca asta nu ti se pare indeajuns de impresionant, atunci afla ca propulsorul - al carui numar de cilindri ramane inca un mister, poate urca pana la pragul celor 9.000 rpm (o performanta cu care se poate lauda si V10-le de pe extremul LFA).

In plus, nici performantele nu dezamagesc: in ciuda greutatii de 2.070 kilograme, impresionantul Lexus LS TMG Edition accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 4.2 secunde si atinge o viteza maxima de 320 km/h - cifre care ar trebui sa ii dea de gandit limuzinei germane Mercedes S65 AMG.

Lexus LS TMG Edition - Super-limuzina de 650 cai putere!

Din punct de vedere estetic, noua creatie a constructorului japonez vine cu o serie de detalii stilistice greu de trecut cu privirea. De exemplu, pe langa capota motorului restilizata, partea frontala a primit si un spoiler inzestrat cu prize uriase de aer.

De asemenea, pragurile laterale adopta un design mult mai aerodinamic, in timp ce partea din spate se remarca printr-un eleron de tip ducktail. La final, pachetul este completat de uriasele extensii pentru aripi, ce ascund jante pe 20 inci cu pneuri 295/35 R20 pe fata, respectiv 345/30 R20 pe spate.

Lexus LS TMG Edition - Super-limuzina de 650 cai putere!

Noul Lexus LS TMG Edition va fi dezvaluit cel mai probabil in luna decembrie, atunci cand va lua startul Tokyo Auto Show 2011. Drept urmare, tot atunci vom afla si daca infricosatorul japonez va intra in productia de serie, este doar un simplu prototip sau se vrea o noua demonstratie de maiestrie din partea Toyota.

Lexus LS TMG Edition la Nurburgring


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Lexus LS TMG Edition - Poze Spion
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 23 Septembrie 2011