Lexus UX este prima masina TATUATA din lume. Toata aventura a costat peste 145.000 de dolari

  • Prima masina tatuata din lume
  • 5 litri de vopsea aplicati manual
  • Manopera a costat 145.000 de dolari
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile a colaborat cu un artist in tatuaje din Marea Britanie pentru un proiect extraordinar: prima masina tatuata din lume. "Panza" a fost un Lexus UX.

La mijlocul anilor '70, pilotul francez Herve Poulain avea o idee geniala: sa concureze in cursa de 24 de ore de la Le Mans cu o masina pictata. Pentru asta a apelat la artistul american Alexander Calder. Asa a luat nastere proiectul BMW Art Car.

Lexus UX tatuat

45 de ani mai tarziu, japonezii de la Lexus transforma la randul lor o masina intr-o adevarata opera de arta. Cu ajutorul artistei in tatuaje Claudia De Sabe, SUV-ul UX devine prima masina tatuata din lume.

Lexus UX tatuat

Britanica a folosit o freza Dremel pentru a desena un crap Koi pe caroseria sculptata a modelului asiatic. Acesta reprezinta perseverenta si norocul in cultura japoneza.

Lexus UX tatuat

Apoi, De Sabe si-a desavarsit opera cu 5 litri de vopsea aplicata manual iar cu ajutorul foitei de aur a scos in evidenta si mai mult intreaga compozitie. Pentru a proteja "tabloul" a fost aplicat un strat de lac.

Lexus UX tatuat

"Motivul pentru care Lexus UX a fost perfect pentru acest proiect este forma sa. Totul, de la liniile de caracter la forma geamurilor, este atat de dinamic si frumos. A fost perfect pentru acest desen si pentru conceptul in sine," a declarat artista britanica.

Lexus UX tatuat

Lexus UX este un crossover de lux care se bate de la egal la egal cu Mercedes-Benz GLA, Audi Q3 sau BMW X1. La noi in tara, modelul japonez porneste de la 35.833 de euro si este disponibil inclusiv intr-o versiune hibrid.

Lexus UX tatuat

In ceea ce priveste pretul primei masini tatuate, aceasta nu este de vanzare. Lexus a precizat insa ca toata aventura a costat peste 145.000 de dolari.

Lexus UX tatuat

Lexus UX tatuat

Lexus UX tatuat

Lexus UX tatuat

Lexus UX tatuat

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Lexus UX tatuat
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 18 Martie 2020