Masina care a salvat Porsche de la faliment a implinit 25 de ani. Anuntul companiei producatoare

Masina care a salvat Porsche de la faliment a implinit 25 de ani. Anuntul companiei producatoare
  • Masina care a salvat Porsche de la faliment a implinit 25 de ani
  • Anuntul companiei producatoare
Distribuie pe Facebook

Lansata pe piata in august 1996, masina care a salvat Porsche de la faliment implineste anul acesta doua decenii si jumatate de existenta si excelenta.

Prezentata publicului larg la sfarsitul verii lui 1996, la trei ani de la debutul versiunii concept, masina comercializata de Porsche, la nivelul intregii planete, sub numele de Boxster celebreaza, in 2020, doua decenii si jumatate de existenta si excelenta. Pentru a marca, asa cum se cuvine, acest moment special, compania producatoare a pregatit o varianta extrem de savuroasa, limitata la doar 1.250 de exemplare.

Construita pe baza retetei construite sub denumirea de GTS 4.0, respectiva creatie se remarca numaidecat prin motorizarea aspirata cu sase cilindri din dotare, de 4.0 litri.

Aceeasi brosura tehnica a editiei botezate simplu, insa sugestiv Porsche Boxster 25 Years mai cuprinde, in plus, si o putere maxima de aproximativ 400 de cai, livrata exclusiv rotilor aflate pe puntea spate. Fie prin intermediul clasicei cutii manuale in sase rapoarte, fie cu ajutorul unei transmisii automate in sapte trepte de viteza, cu dublu ambreiaj, in functie de preferintele fiecarui cumparator al masinii in parte.

Drept urmare, printre performantele respectivei creatii se numara si un sprint de la 0 la 100 de kilometri pe ora in patru secunde, dar si o viteza de top de peste 290 de km/h.

In ceea ce priveste departamentul vizual, versiunea speciala, de 25 de ani, a masinii care a salvat Porsche de la faliment iese imediat in evidenta datorita plafonului retractabil din material textil, finisat intr-o nuanta contrastanta de rosu. Pentru caroserie, varianta aniversara a masinii comercializate de Porsche, la nivelul intregii planete, sub numele de Boxster a pregatit trei culori diferite: alb, gri si negru.

O intreaga lista de elemente vopsite asemeni cuprului, inclusiv jantele cu diametrul de 20", completeaza oferta exterioara a respectivei creatii, alaturi de diferite insertii argintii.

Nota de plata a editiei botezate simplu, insa extrem de sugestiv Porsche Boxster 25 Years porneste, cel putin pe piata din Germania, de la suma de 94.986 de euro. Primele exemplare ale masinii cu pricina vor ajunge in showroom-urile companiei producatoare in luna martie, alaturi de dotare standard extrem de bogata, cu volan multifunctional incalzit, tapiterie din piele, scaune cu actionare electrica si altele.

Porsche Boxster 25 Years

Porsche Boxster 25 Years

Porsche Boxster 25 Years

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Porsche Boxster 25 Years
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 14 Ianuarie 2021