Masina cu 1750 CP este gata de productie. Americanii tocmai au prezentat primul exemplar finalizat

Masina cu 1750 CP este gata de productie. Americanii tocmai au prezentat primul exemplar finalizat
  • Primul exemplare de productie
  • Replicat in numai 100 de exemplare
  • Motorul dezvolta pana la 1.750 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Americanii de la SSC au prezentat, cu ocazia Salonului Auto de la Philadelphia, primul exemplar Tuatara de productie. Super masina cu motor V8 twin-turbo poate dezvolta pana la 1.750 de cai putere, daca este alimentata cu benzina de curse.

Dupa ce au uimit o lume intreaga cu modelul Ultimate Aero, americanii de la SSC au revenit in 2011 cu o noua idee de super masina. Au numit-o Tuatara si se voia a fi un hypercar cu cifre impresionante de putere si o viteza de top care sa o situeze printre cele mai rapide masini de pe strada. Daca nu chiar cea mai rapida.

SSC Tuatara

Insa de la idee la produsul finit a fost cale lunga. Celor de la SSC le-a trebuit aproape 10 ani sa ajunga in punctul in care sa prezinte lumii intregi un exemplare de productie. Evenimentul a avut loc recent, cu ocazia Salonului Auto care se desfasoara zilele acestea la Philadelphia.

SSC Tuatara

Trecand peste design-ul SF, semnat de Jason Castriota (Ferrari 599, Maserati GranTurismo sunt numai cateva dintre masinile desenate de acesta), Tuatara propune o caroserie confectionata in totalitate din fibra de carbon iar sasiul este de tip monococa. In habitaclu se deosebesc volanul turtit in partea de jos, ceasurile de bord digitale, display-ul generos al sistemului de infotainment si cele doua scaune imbracate in piele.

Chiar daca pare oarecum inghesuit, inginerii sustin ca interiorul poate gazdui doi pasageri cu o inaltime de pana la 1.95 metri.

SSC Tuatara

Sistemul de propulsie este un V8 twin-turbo de 5.9 litri care atunci cand este alimentat cu benzina de curse (E85) dezvolta 1.750 de cai putere. Cu benzina de pompa (91 cifra octanica), unitatea livreaza puntii spate 1.350 de cai putere. Cel de la volan are la dispozitie doua moduri de condus - Sport si Track - si daca il selecteaza pe acesta din urma, cutia de viteze schimba treptele in mai putin de 100 de milisecunde.

SSC Tuatara

Totodata, americanii sunt destul de increzatori ca masina are capacitatea sa depaseasca pragul de 300 mph, sau 483 km/h cu alte cuvinte.

In ceea ce priveste productia, SSC Tuatara urmeaza sa fie replicata in numai 100 de exemplare.

SSC Tuatara

SSC Tuatara

SSC Tuatara

SSC Tuatara

SSC Tuatara

SSC Tuatara

SSC Tuatara

SSC Tuatara

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze SSC Tuatara
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 10 Februarie 2020