Masinile conduse de nepotul celui care a fondat compania Porsche. Unele au lemn la interior, altele dezvolta doar 70 CP

Masinile conduse de nepotul celui care a fondat compania Porsche. Unele au lemn la interior, altele dezvolta doar 70 CP
  • Wolfgang Porsche ne invita in garajul sau
  • Nepotul fondatorului Porsche ne spune masinile sale favorite
  • Lista culmineaza cu legendarul Carrera GT
Distribuie pe Facebook

Wolfgang Porsche, nepotul celui care a fondat compania Porsche, ne invita la o scurta poveste despre automobilele sale favorite din Stuttgart.

Este fratele lui Butzi, designerul primului Porsche 911, cel mai mic dintre copiii legendarului Ferry Porsche si, nu in ultimul rand, nepotul fondatorului companiei Porsche.

Ajuns la varsta de 75 de ani, Wolfgang Porsche ramane in continuare un mare pasionat al masinilor din Stuttgart. Are numeroase exemplare in garaj, iar astazi ne prezinta cinci dintre preferatele sale.

Printre acestea, si un 993 Turbo S de culoare verde, cu ornamente din lemn masiv la interior. Automobilul in cauza este unul dintre ultimele Porsche-uri cu motor racit cu aer.

Modelul Carrera GT se inscrie la randul lui printre optiunile favorite ale lui Wolfgang Porsche. Propulsor V10 montat central, cutie manuala si tractiune spate; cum sa nu iubesti asa ceva?

Ducand mai departe vorbele bunicului sau, care spunea ca cea mai noua masina este si cea mai buna, nepotul are in garaj inclusiv un Panamera. Versiunea Turbo S E-Hybrid.

Livrat la pachet alaturi de un sistem hibrid, automobilul cu pricina ofera o putere maxima de 680 CP. Plus un timp de doar 3.4 secunde pentru traditionala acceleratie de la 0 la 100 km/h.

Finalul ne prinde alaturi de doua exemplare din seria 356, printre care si un America Roadster. Cu numai 70 CP sub capota, dar destul de vioi datorita greutatii de 600 kg.

Si chiar daca nu au intrat pe lista preferatelor sale, Wolfgang Porsche mai are in garaj si alte versiuni ale modelelor 356 si 911. Plus un Cayman si un 959, daca nu cumva ne inseala privirea...

Distribuie pe Facebook
mai multe