McLaren ne pregateste o surpriza. Legendarul F1 va avea un succesor pur-sange

McLaren ne pregateste o surpriza. Legendarul F1 va avea un succesor pur-sange
  • Divizia McLaren Special Operations dezvolta succesorul modelului F1
  • Hyper-GT-ul va avea 3 locuri exact ca si predecesorul sau
  • Lansarea oficiala ar urma sa aiba loc in cursul anului 2018
Distribuie pe Facebook

Englezii de la McLaren dezvolta un nou supercar cu 3 locuri, gandit ca adevaratul succesor al modelului care ne-a marcat tineretea: F1.

La inceputul anilor 90, celebrul designer de monoposturi de Formula 1 Gordon Murray il convingea pe mai marele de la McLaren, Ron Dennis, sa sustina proiectul modelului F1. Acesta a fost momentul nasterii uneia dintre cele mai bune masini din lume, o masina care in 1998 a doborat recordul mondial de viteza pentru un vehicul de serie atingand 391 de km/h, cu limitatorul de viteza dezactivat.

La 18 ani de cand englezii au incetat productia modelului F1, divizia Special Operations (MSO) a celor de la McLaren a primit misiunea sa dezvolte un supercar cu 3 locuri demn de renumele de "succesor al F1-ului".

Hyper-GT-ul care deocamdata este cunoscut sub numele "BP23" va avea locul soferului pozitionat central, flancat de doua locuri amplasate in stanga si, respectiv, dreapta, exact ca si predecesorul sau. Pentru a indeplini acest obiectiv, inginerii din cadrul MSO au fost nevoiti sa modifice sasiul de tip monococa produs din fibra de carbon.

Chiar daca nu se stiu foarte multe detalii despre succesorul F1-ului, unele voci sustin ca va fi cel mai rafinat McLaren creat vreodata iar interiorul "va fi mai aproape de o opera de arta decat de cel specific unei masini."

In timp ce legendarul model al anilor 90 era propulsat de un motor V12 de 6.1 litri, aspirat natural si dezvoltat de nemtii de la BMW, viitorul supercar va avea sub capota un V8 biturbo de 3.8 litri care va dezvolta mai mult de 700 de cai putere.

Englezii vor construi doar 64 de unitati, la fel ca si in cazul originalului McLaren F1, iar lansarea oficiala ar urma sa aiba loc in cursul anului 2018. Cum exclusivitatea se plateste scump, succesorul F1-ului va costa aproximativ 2.4 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 20 Iulie 2016