McLaren pregateste un rival pentru Ferrari 458 Speciale. Cati cai va avea noul model

McLaren pregateste un rival pentru Ferrari 458 Speciale. Cati cai va avea noul model
  • Britanicii de la McLaren pregatesc un rival pentru noul Ferrari 458 Speciale
  • Supercarul ar putea ascunde sub capota un V8 twin-turbo de 3.8 litri si 650 CP
  • Numeroase imbunatatiri vor fi operate si la nivelul aspectului aerodinamic
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la McLaren se pregatesc sa lanseze anul acesta o versiune imbunatatita a modelului 12 C. Noul supercar se va situa deasupra actualului model si va intra in concurenta directa cu recent lansatul 458 Speciale de la Ferrari.

Desi informatia nu a fost confirmata oficial de McLaren, revista Autocar citeaza o sursa care spune ca noul bolid va fi bazat pe acelasi sasiu din fibra de carbon - MonoCell - ca modelul standard 12C, iar sub capota se va afla o versiune de aproape 650 de cai putere a motorului V8 twin-turbo de 3.8 litri. Noul McLaren 12C imbunatatit va veni, de asemenea, si cu frane carbon-ceramice.

Legat de designul noii masini, se pare ca britanicii vor adopta un stil diferit fata de modelul 12C, mai scrie Autocar. Compania isi doreste o influenta mai stilata si va apela la influente de la varianta de top din gama, si anume hypercar-ul McLaren P1. De fapt, toate masinile constructorului vor avea, in viitor, elemente preluate de la P1.

Comparativ cu actualul 12C, noul bolid va avea si un altfel de interior, insa nu se stie exact cum va arata acesta. Schimbarile de design sunt necesare pentru a imbunatati performantele aerodinamice ale masinii, in acest sens cifrele urmand sa fie mai bune decat cele cu care se lauda in prezent Ferrari 458 Speciale.

"Modelul 12C este deja incredbil, insa McLaren P1 a fost proiectat ca un ultimate car din punct de vedere al aerodinamicitatii si acele lectii pot imbunatati fiecare masina aflata in gama", a declarat sursa publicatiei britanice.

Modelul Ferrari 458 Speciale costa in jur de 250.000 de euro si are un motor V8 capabil sa dezvolte 605 cai putere. Multumita acestor cifre, supercarul cu sigla calutului cabrat atinge 100 de km/h in numai trei secunde si are o viteza maxima de 325 de km/h.

McLaren 12C este prima masina de serie care a fost proiectata si construita de britanici de la modelul McLaren F1, lansat in 1998. Masina a fost dezvaluita in septembrie 2009, iar lansarea a avut loc doi ani mai tarziu, la mijlocul lui 2011.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 17 Ianuarie 2014