Mercedes B55 este cel mai grozav hatch de familie din lume!

Mercedes B55 este cel mai grozav hatch de familie din lume!
Multumita unui grup de invatacei si profesorilor lor, lumea este acum mai bogata cu un hatch de familie propulsat de un motor in opt cilindri. Este un miracol de Craciun!
Distribuie pe Facebook
Construit ca project car la fabrica Mercedes-Benz din Rastatt, noul B55 a luat nastere in urma unei simple revelatii: chiar si dupa Apocalipsa masinile vor avea motoare uriase, pentru ca nu poti pur si simplu sa omori trecutul. Ceea ce este corect. Sau aproape corect. Din acel moment a fost doar o chestiune de timp pana ce a luat sfarsit transformarea unei masini banale, de familie, intr-o adevarata mini-racheta RWD a soselelor, ce se lauda cu motor V8 de 5.5 litri si 388 cai putere, transmisie automata in sapte trepte, punte spate de E-Class W210, sistem de franare de la C32 AMG (discuri de 345 x 34 mm pe fata si 300 x 30 mm pe spate), suspensie coilover KW si jante AMG pe 18 inci. Aparent, noul Mercedes B55 accelereaza de la 0 la 100 km/h in mai putin de sase secunde, o valoare ce ar putea parea modesta pentru o masina de 388 cai putere si doar 1.620 kilograme.

Mercedes B55 este cel mai grozav hatch de familie din lume!

La final, aflam ca realizarea proiectului a durat aproximativ opt luni, sansele ca acesta sa vada vreodata productia de serie fiind mai mult decat inexistente. Chiar si asa, cum actuala generatie a lui Mercedes B-Class a ajuns la final de drum, nu ar putea fi exclus ca noul model sa aduca cu sine si o versiune AMG.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Mercedes B55
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 23 Decembrie 2010