Mercedes vrea ca S-Class sa ramana limuzina suprema. Ce modificari majore pregatesc nemtii la interior

Mercedes vrea ca S-Class sa ramana limuzina suprema. Ce modificari majore pregatesc nemtii la interior
  • Mercedes lucreaza la o noua generatie a limuzinei S-Class
  • Viitorul model ar putea ajunge in showroom-uri peste doi ani
  • Producatorul german a oferit de curand primele detalii
Distribuie pe Facebook

Asteptata in showroom-urile de pretutindeni incepand cu anul 2020, urmatoarea generatie a limuzinei Mercedes S-Class promite o demonstratie de forta majora la nivel tehnologic.

Organizata la sfarsitul lunii trecute, editia din acest an a Salonului Auto de la Beijing a venit cu prima oportunitate pentru publicul larg de a studia indeaproape controversatul concept Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Si tot cu ocazia evenimentului respectiv, presa de specialitate a fost rasfatata cu primele informatii oficiale referitoare la urmatoarea generatie a limuzinei S-Class.

Intr-un interviu acordat publicatiei americane Car and Driver, seful departamentului de design interior al companiei din Stuttgart a dezvaluit ca viitorul concurent al modelelor Audi A8 si BMW Seria 7 se va concentra pe a gadila simtul tactil al ocupantilor. Drept urmare, celebrul joystick care opereaza astazi sistemul de infotainment COMAND va fi inlocuit de diverse comenzi tactile, evident.

Din declaratiile lui Hartmut Sinkwitz, vantul schimbarii va lovi si in cele doua display-uri de 12.3 inch folosite de actuala generatie a limuzinei S-Class la nivelul bordului. Oficialul Mercedes nu a oferit foarte multe detalii in acest sens, cu exceptia faptului ca nu va fi preferata solutia unui singur ecran urias, ci se va merge pe ceva similar cu ce ofera conceptul Maybach Ultimate Luxury.

Seria declaratiilor interesante continua cu iluminarea interioara: viitorul concurent al modelelor Audi A8 si BMW Seria 7 ar putea adopta un sistem de lumini ambientale mai performant, atat din punctul de vedere al suprafetelor acoperite, cat si al numarului de culori disponibile. Si daca tot veni vorba despre culori, acestea s-ar putea schimba automat in functie de temperatura din cabina.

Asa cum precizam si la inceputul acestui material, urmatoarea generatie a limuzinei Mercedes S-Class este asteptata in showroom-urile de pretutindeni incepand cu anul 2020. Alaturi de multe alte imbunatatiri, printre care si o pereche de faruri revolutionare, rulare autonoma de nivel trei si, de ce nu, o versiune electrica, plus diverse componente din carbon pentru reducerea greutatii.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 4 Mai 2018