MINI John Cooper Works GP - cel mai rapid MINI construit vreodata

MINI John Cooper Works GP - cel mai rapid MINI construit vreodata
Cel mai performant MINI construit vreodata pentru drumurile publice revine intr-o noua versiune. Modelul, construit intr-o editie limitata de numai 2.000 de unitati, este pregatit pentru lansare pentru a doua parte a acestui an. In prezent, masina urmeaza un program de teste inaintea intrarii in productia de serie, iar acesta a inclus si un tur impresionant de rapid pe varianta Nordschleife de la Nurburgring. MINI John Cooper Works GP a parcurs celebrul traseul care candva gazduia Grand Prix-uri in opt minute si 23 de secunde.
Distribuie pe Facebook
* Performante mari, consum redus

* Cel mai rapid MINI construit vreodata

* Cel mai bun tur pe varianta Nordschleife de la Nurburgring: 8'23"

* Utilizare intensa a tehnologiei din motorsport

* Experienta de circuit transferata pe sosea

* Avanpremiera la Festivalul MINI United

* Productia limitata la 2.000 de unitati.

Prin aceasta performanta, noul model a reusit sa intre intr-o galerie selecta si a depasit masini sport din esaloane superioare - de altfel, a depasit timpul pe tur stabilit de predecesorul sau, MINI Cooper S cu kit John Cooper Works GP, cu aproximativ 19 secunde.
Caracteristicile de performanta ale MINI John Cooper Works GP sunt evidentiate de transmisia, sasiul si aerodinamica exclusive, inspirate direct din motorsport. Motorul turbo bazat pe principiul twin-scroll (o turbina alimentata separat de la doua seturi de cilindri) genereaza un cuplu remarcabil pe o plaja mare de turatii si demonstreaza un apetit deosebit pentru turatii ridicate. Dezvoltata special, suspensia cu cursa ajustabila directioneaza aceasta putere la superlativ intr-o manevrabilitate spectaculoasa si totodata control foarte precis.
Pe langa o aparitie impresionanta, designul caroseriei ofera noului MINI John Cooper Works GP echilibrul aerodinamic ideal in situatii de condus extrem. Barele mari fata si spate, pragurile laterale atractive si emblematicul spoiler de pe acoperis sunt completate de un difuzor spate - nou-dezvoltat - care optimizeaza fluxul de aer sub caroserie. Interiorul de la MINI John Cooper Works GP contribuie si el la imaginea de automobil de inalta performanta; prin eliminarea scaunelor din spate, masina pune accent clar pe necesitatile pilotului si ale copilotului.
Experienta bogata din motorsport - la MINI este intruchipata cat se poate de bine de sub-brandul John Cooper Works - este un ingredient deloc secret in reteta MINI John Cooper Works GP. De altfel, apelativul "GP" din denumirea modelului iti spune cu exactitate unde se dezvaluie potentialul celor mai sportive editii ale versiunii compacte MINI. Configuratia sasiului GP, eficacitatea sistemului de franare in specificatie de curse, aderenta oferita de traditionalele pneuri de competitie si proprietatile aerodinamice au fost reunite intr-un tot superperformant pe varianta Nordschleife de la Nurburgring, candva gazda Grand Prix-urilor de Formula 1 si considerata cel mai dificil circuit din lume, o referinta pentru testarea tuturor automobilelor sport. Timpul notabil pe un tur ce a fost stabilit de MINI John Cooper Works GP este rezultatul acestui program vast de teste.
Transferul direct al experientei din motorsport in utilizarea cotidiana are o lunga traditie la MINI; aceasta a fost abordarea care a facut ca MINI Cooper S cu kit John Cooper Works GP sa fie cea mai buna reflectare a placerii supreme a condusului intr-o masina de clasa mica, atunci cand automobilul a fost prezentat in 2006. Puterea specifica de 100 kW/136 CP per litru de cilindree si rezervele - la fel de impresionante - ale tehnologiei de curse au facut ca masina sa fie o piesa dorita in prezent de orice colectionar.
MINI John Cooper Works GP urmeaza cu maxima precizie drumul deschis de predecesorul sau - si realizeaza un salt si mai important. Va fi disponibil intr-o serie la fel de limitata; pentru intregul mapamond vor fi produse doar 2.000 de unitati. Gazda avanpremierei acestui nou model este un alt circuit de Grand Prix cu o istorie bogata ascunsa in fiecare viraj. MINI John Cooper Works GP va fi dezvaluit publicului in premiera la Le Castellet (Franta), locul unde va avea loc Festivalul MINI United intre 11 si 13 mai 2012.
BMW Group

Datorita marcilor BMW, MINI, Motociclete Husqvarna si Rolls-Royce, BMW Group este unul dintre cei mai de succes constructori de automobile si motociclete la nivel mondial. In calitate de companie ce opereaza la nivel global, BMW Group dispune de 25 de locatii de productie si asamblare in 14 tari si are o retea de vanzari in peste 140 de tari.
In 2011, BMW Group a vandut, la nivel mondial, aproximativ 1,67 milioane de automobile si peste 113.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2011 a fost de 7,38 miliarde de euro, iar veniturile au atins pragul de 68,82 miliarde de euro. La 31 decembrie 2011, BMW Group dispunea de o forta de munca ce se apropia de 100.000 de angajati.

Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gandirea pe termen lung si pe actiunea responsabila. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltari durabile in plan ecologic si social prin lantul de valori, responsabilitatea vasta a produselor si un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integranta a strategiei sale. Ca urmare a eforturilor sale, BMW Group a fost desemnat - de-a lungul ultimilor sapte ani - lider al industriei in Dow Jones Sustainability Indexes.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 14 Mai 2012