Modelul care le da fiori marcilor germane de lux. Are 1.000 Nm sub capota si caroserie din carbon

Modelul care le da fiori marcilor germane de lux. Are 1.000 Nm sub capota si caroserie din carbon
  • Polestar prezinta primul sau automobil de sine statator
  • Noul One are la baza platforma SPA a seriei Volvo 90
  • Sub caroseria din carbon sta un sistem hibrid de 600 CP
Distribuie pe Facebook

Compania Polestar a publicat in urma cu doar cateva momente toate informatiile referitoare la prima sa masina de serie. Se numeste One si intruchipeaza un coupe cu o caroserie din fibra de carbon si 1.000 Nm sub capota.

Daca pe vremuri se ocupa de imbunatatirea modelelor Volvo, compania Polestar incepe de astazi sa isi construiasca propriile automobile. Lansat in urma cu doar cateva momente, primul produs de sine statator al suedezilor intruchipeaza un coupe cu patru locuri si caroserie din fibra de carbon.

Cunoscut sub denumirea One, impresionantul proiect gazduieste in compartimentul motor un sistem de propulsie revolutionar. Este vorba, mai precis, despre un ansamblu hibrid, care combina un benzinar de doi litri cu doua unitati electrice pentru o putere maxima de 600 CP si nu mai putin de 1.000 Nm.

Polestar 1

Polestar 1

Performantele exacte raman un mare mister in aceasta clipa, insa este de asteptat ca primul model de sine statator al companiei Polestar sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in cel mult 4.5 secunde. Reprezinta, in schimb, o certitudine autonomia de pana la 150 km cu motorizarea in patru cilindri oprita.

Asamblat pe arhitectura SPA a seriei 90 de la Volvo, noul One iese in evidenta printr-un design familiar, cu LED-uri stilizate sub forma ciocanului lui Thor la nivelul partii frontale si stopuri similare literei C. De cealalta parte, atractia principala a interiorului este, negresit, tableta integrata in centrul bordului minimalist.

Exceptand automobilul de 600 CP descris in randurile de mai sus - care va intra in productia de serie la mijlocul anului 2019, compania Polestar a mai facut astazi si alte anunturi. Unul dintre acestea vorbeste despre un automobil complet electric, pe nume 2, care va concura cu Tesla Model 3.

Ulterior, suedezii vor lansa pe piata si un al treilea produs, Polestar 3. Se anunta ultimul produs al gamei initiale si va intruchipa un Sport Utility Vehicle, in cadrul caruia motoarele cu ardere interna nu vor avea loc; drept urmare, propulsia lui va fi asigurata tot de un pachet de baterii, ca in cazul modelului 2.

Polestar 1

Polestar 1

Polestar 1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Polestar 1
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 17 Octombrie 2017