Moment istoric pentru Hennessey. Ultimul monstru de 1.451 de cai a parasit linia de productie

Moment istoric pentru Hennessey. Ultimul monstru de 1.451 de cai a parasit linia de productie
  • Ultimul Hennessey Venom GT a parasit linia de productie
  • Acesta a fost deja achizitionat pentru 1.2 milioane de dolari
  • Americanii pregatesc deja un succesor care sa duca numele Venom mai departe
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Hennessey au anuntat ca ultimul Venom GT a parasit linia de productie. Botezat sugestiv "Final Edition", acesta a si fost deja achizitionat pentru suma de 1.2 milioane de dolari.

Hennessey-ul Venom GT si-a lasat cu siguranta amprenta asupra industriei auto moderne, si de-a lungul "vietii" a castigat nenumarate titluri. Printre cele mai importante amintim "Cea mai rapida masina sport cu 2 locuri din lume", adjudecat dupa ce a atins 435.31 km/h, dar si "Cea mai rapida decapotabila din lume", castigat anul trecut, dupa ce acul vitezometrului s-a oprit la 427.4 km/h.

Hennessey Venom GT

Insa, calatoria acestei capodopere pe patru roti a luat sfarsit, acum ca ultimul exemplar a parasit linia de productie. Vestea buna este ca va avea un succesor, despre care vom povesti putin mai incolo in acest articol.

Hennessey Venom GT

Asadar, ultimul Venom GT a fost numit sugestiv "Final Edition", si a fost finisat in nuanta Glacier Blue. Sub capota regasim acelasi propulsor V8 de 7.0 litri, twin-turbo, ca si pana acum, capabil de o putere totala de 1.451 de cai putere. Exemplarul a fost deja achizionat de un client care a dorit sa ramana anonim, pentru suma de 1.2 milioane de dolari.

Hennessey Venom GT

"Venom-ul nostru GT se retrage ca fiind una dintre cele rapide masini de pe planeta, dar si una dintre cele mai exclusiviste. [...] Asteptam cu nerabdare noua noastra masina, Venom-ul F5, pe care o vom prezenta pe parcursul acestui an," a declarat John Hennessey, omul din spatele acestei masini impresionante.

Hennessey Venom GT

Modelul mentionat de acesta este succesorul Venom-ului GT, si potrivit constructorului american de automobile, va beneficia de 1.500 de cai putere, si va avea o viteza maxima de 466 de km/h. Mai impresionanta decat atat va fi acceleratia de la 0 la 96 de km/h (0-60mph) pe care o va realiza din doar 2 secunde.

Hennessey Venom GT

La fel ca si modelul pe care il inlocuieste, Hennessey Venom F5, va fi o masina exclusivista, care va fi construita intr-un numar limitat de exemplare, si pe care numai unii norocosi o vor avea.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Hennessey Venom GT
mai multe