Multe avioane zboara la viteza asta. La cat s-ar opri, cel putin teoretic, acul noului Koenigsegg Jesko Absolut

Multe avioane zboara la viteza asta. La cat s-ar opri, cel putin teoretic, acul noului Koenigsegg Jesko Absolut
  • Ar putea atinge, cel putin teoretic, 532 de km/h
  • Nu ar avea nevoie de anvelope speciale
  • Motor V8 twin-turbo cu 1600 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Christian von Koenigsegg a vorbit in cadrul unui interviu, acordat celor de la Road & Track, de viteza maxima pe care ar putea-o atinge noul Jesko Absolut.

Suedezii de la Koenigsegg au asteptat Salonul Auto de la Geneva pentru a lansa noua masini extraordinare. Este vorba despre Jesko Absolut, o versiune si mai extrema a modelului cu acelasi nume, si Gemera, un Mega-GT cum nu s-a mai vazut. Cum evenimentul elvetian a fost anulat, Koenigsegg a publicat toate imaginile si informatiile pe internet.

Koenigsegg Jesko Absolut

Numai ca initial, brand-ul fondat de Christian von Koenigsegg a spus despre noul Jesko Absolut ca este extrem de rapid, fara sa mentioneze o viteza maxima concreta pe care ar putea-o atinge. Cei de la Road & Track l-au tras de limba si au aflat cat ar putea atinge aceasta super masina cu pedala de acceleratie la podea si cu destul drum drept, liber, in fata.

Luand in calcul cei 1.600 de cai putere, dezvoltati de motorul V8 twin-turbo de 5.0 litri, felul cum sunt livrati pe intreaga plaja de turatii, coeficientul aerodinamic de numai 0.278 si acea transmisie automata care permite schimbarea din orice treapta in orice treapta foarte rapid, fondatorul companiei sustine ca simularile pe calculator au aratat ca noul Jesko Absolut ar putea atinge 532 de km/h.

Koenigsegg Jesko Absolut

Mai mult decat atat, von Koenigsegg a declarat ca nici n-ar avea nevoie de anvelope speciale pentru aceasta provocare. Din testele anterioare, la care au participat si specialisti din cadrul Michelin, a rezultat ca anvelopele cu care este echipat Jesko Absolut rezista circa un minut la aceasta viteza extraordinara.

Cu problema anvelopelor rezolvata, mai ramane de gasit o pista indeajuns de lunga si dreapta care sa-i permita super masinii sa-si atinga viteza maxima. Este de stiut ca celebra pista de incercari Ehra-Lessien din Germania iese din discutie, avand in vedere ca le apartine nemtilor de la Volkswagen.

Koenigsegg Jesko Absolut

Data fiind situatia, suedezii continua cautarile si estimeaza ca un test care sa dezvaluie viteza maxima a lui Jesko Absolut va avea loc in circa un an de zile.

Distribuie pe Facebook
mai multe