Nemtii au cu ce se mandri. Cea mai cunoscuta sportiva din lume, produsa intr-un milion de exemplare

Nemtii au cu ce se mandri. Cea mai cunoscuta sportiva din lume, produsa intr-un milion de exemplare
  • Porsche celebreaza exemplarul 911 cu numarul 1 milion
  • Modelul aniversar este finisat in nuanta Irish Green
  • Sub capota se ascunde o motorizare cu 420 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Aproximativ cinci decenii si jumatate mai tarziu de la debutul sau oficial, legendarul Porsche 911 atinge pragul celor un milion de exemplare iesite de pe linia de fabricatie.

Unul dintre cele mai longevive automobile din istorie, modelul Porsche 911 a fost lansat pe piata in anul 1963. De atunci si pana in prezent, sportivul german a fost produs fara oprire, in aproximativ 999.999 de exemplare.

Iesit chiar astazi de pe linia de asamblare a fabricii din Zuffenhausen, autoturismul cu numarul 1.000.000 ascunde sub capota o motorizare de 420 de cai putere si este finisat in nuanta speciala Irish Green.

Porsche 911 cu numarul 1 milion

Porsche 911 cu numarul 1 milion

Tinand cont de ce anume reprezinta, nu este deloc de mirare ca acest 991.2 Carrera S se bucura inclusiv de mai multe detalii vizuale care omagiaza modelul original, dezvaluit cu aproximativ cinci decenii si jumatate in urma.

Exemplarul cu numarul 1.000.000 al sportivului german nu va fi scos la vanzare de Porsche, oficialii companiei din Stuttgart avand alte planuri pentru automobilul aniversar: expunerea lui in muzeul marcii.

Revenind asupra gamei 991.2, aceasta propune mai multe versiuni de motorizari si caroserie, clientii avand la dispozitie puteri maxime cuprinse intre 370 si 580 CP, sub forma unor autoturisme cu plafon fix, retractabil sau de tip targa.

Pe piata din Germania, cel mai ieftin Porsche 911 porneste de la 97.914 de euro, suma in schimbul careia clientii primesc un benzinar bi-turbo de trei litri si 370 CP, cuplat la o cutie manuala cu sapte rapoarte.

La celalalt capat al listei cu preturi regasim un model de 218.223 de euro, care propune un plafon retractabil din material textil, o unitate bi-turbo de 3.8 litri si 580 de cai putere, plus un sistem de tractiune integrala cu vectorizare a cuplului.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Porsche 911 cu numarul 1 milion
mai multe