Nemtii au facut atac de panica la vederea acestor imagini. Este cel mai mare cosmar al sefilor AMG si M

Nemtii au facut atac de panica la vederea acestor imagini. Este cel mai mare cosmar al sefilor AMG si M
  • Jaguar publica primele imagini ale noului XE SV Project 8
  • Automobilul britanic ascunde sub capota un motor V8 de 600 CP
  • Productia este limitata la numai 300 exemplare
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la Jaguar au publicat in urma cu numai cateva momente primele fotografii si informatii oficiale ale noului XE SV Project 8, un rival de 600 cai putere pentru modelele BMW M3 si Mercedes C63 AMG.

La sfarsitul lui 2014, dupa o lunga si nemotivata absenta, Jaguar revenea in segmentul automobilelor de clasa medie cu un model pe nume XE, proiectat pentru a inlocui vechiul X-Type si, totodata, concura cu trio-ul german format din Audi A4, BMW M3 si Mercedes C-Class.

Astazi, aproximativ doi ani si jumatate mai tarziu de la momentul respectiv, compania britanica a lansat XE SV Project 8, o versiune capabila sa rivalizeze inclusiv cele mai performante sportive ale industriei multumita propulsorului V8 de cinci litri si 600 cai putere din dotare.

Jaguar XE SV Project 8

Jaguar XE SV Project 8

Conectata la o transmisie automata cu opt rapoarte si un sistem de tractiune integrala, unitatea cu compresor mecanic anterior amintita reuseste sa impinga super-sedanul Jaguar pana la o viteza de peste 320 kilometri pe ora, nu inainte insa de bifa sprintul 0 - 96 km/h in doar 3.3 secunde.

Drept urmare, nu este deloc de mirare ca noul XE SV Project 8 vine la pachet alaturi de o suspensie complet revizuita fata de cea intalnita pe modelul standard, plus un sistem de franare echipat cu discuri carbon-ceramice si, daca mai era nevoie de precizat, un diferential activ.

Pe plan estetic, fiorosul automobil al companiei Jaguar adopta in mod traditional o pereche de spoilere restilizate pentru o doza extra de sportivitate, dar si prelungiri proeminente din fibra de carbon, jante forjate cu diametrul de 20 inch si, nu in ultimul rand, un eleron posterior ajustabil.

In ceea ce priveste departamentul interior, super-sedanul britanicilor propune doua configuratii complet diferite: o versiune standard caracterizata de patru locuri sau o varianta Track caracterizata de doua scaune realizate din fibra de carbon si roll-cage in locul banchetei spate.

Spre deosebire de ceilalti reprezentati ai segmentului - printre care se numara si BMW M3 sau Mercedes C63 AMG, noul Jaguar XE SV Project 8 este oferit intr-o editie limitata la numai 300 exemplare, fiecare disponibil la vanzare in schimbul unei sume minime de 149.995 lire sterline.

Jaguar XE SV Project 8

Jaguar XE SV Project 8

Jaguar XE SV Project 8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Jaguar XE SV Project 8
mai multe