Nimeni nu a mai vazut aceste imagini pana acum. Cum a fost testat noul Chiron departe de privirile curiosilor

Nimeni nu a mai vazut aceste imagini pana acum. Cum a fost testat noul Chiron departe de privirile curiosilor
  • Noul Bugatti Chiron a debutat oficial in primavara anului trecut
  • Urmasul modelului Veyron ascunde sub capota un W16 de 1.500 CP
  • Productia totala va fi limitata la numai 500 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Inainte de a intra in productia de serie, urmasul modelului Veyron a fost suspus mai multor probe pentru ca inginerii Bugatti sa se asgiure ca nicio piesa a masinii de 1.500 CP nu va ceda prea curand.

Dupa cum precizam si in cursul zilei de ieri, noul Bugatti Chiron este un automobil al extremelor. Livrat la pachet alaturi de o motorizare cu 16 cilindri si 1.500 de cai putere, urmasul modelului Veyron are nevoie de numai 3 secunde pentru a sprinta de la 0 la 96 km/h.

Acceleratia de la 0 la 160 kilometri pe ora se realizeaza, in schimb, in doar 5 secunde, pe cand ecuatia 0 - 240 km/h este rezolvata in aproximativ 9.14 secunde. Apoi, daca vine vorba despre sprintul 0 - 321 de kilometri pe ora, acestea dureaza circa 16.1 secunde.

Pe scurt, noul Bugatti Chiron ocupa un loc fruntas in topul celor mai rapide automobile ale istoriei. Drept urmare, nu este deloc de mirare ca urmasul modelului Veyron a fost supus mai multor teste si provocari inainte de a intra in productia de serie.

Unele dintre ele au avut ca loc de desfasurare drumurile publice ale planetei, dupa cum am putut vedea inclusiv in acest material video. Altele s-au desfasurat departe de privirile curiosilor, pe un stand special care simuleaza parcurgerea unui tur la Nurburgring.

Inainte insa de a vedea cum sunt zdruncinate atat motorul, cat si suspensia noului Bugatti Chiron, un singur detaliu mai avem de reamintit despre urmasul modelului Veyron. Acela ca fiecare dintre cele 500 exemplare ce urmeaza fi construite costa 2.4+ milioane euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 28 Martie 2017