Noi detalii despre rivalul McLaren pentru Porsche 911

Noi detalii despre rivalul McLaren pentru Porsche 911
  • Britanicii de la McLaren ofera noi detalii despre viitorul lor supercar
  • Modelul poarta numele de cod P13 si se va situa in gama sub MP4-12C
  • Propulsia sa va fi asigurata de un V8 capabil sa dezvolte intre 450-500 CP
Distribuie pe Facebook

Viitorul McLaren P13 va oferi un avantaj tehnic comparativ cu rivalii de la Ferrari si Porsche, promite noul director executiv al companiei britanice, Mike Flewitt.

Concurentul modelului Porsche 911 continua sa ajunga in atentia presei cu detalii facute publice chiar de catre compania britanica. Astazi aflam ca modelul va fi mai lansat la timp pentru Salonul Auto de la Geneva din 2014 si ca va avea un avantaj tehnic fata de rivalii sai de la Ferrari si Porsche. La un pret de peste 145.000 de euro, supercarul britanic se va pozitiona ca un model entry-level in gama McLaren, imediat sub modelul 12C.

La fel ca fratii sai mai mari, viitorul McLaren P13 va fi echipat cu un sasiu din fibra de carbon MonoCell si cu o versiune modificata a motorului twin-turbo V8 de 3.8 litri. Acesta va fi acum capabil sa dezvolte intre 450 si 500 de cai putere, scrie revista britanica Autocar, urmand sa fie cuplat la o cutie automata cu dublu ambreiaj si sapte trepte de viteza. Configuratia aleasa ii va permite supercarului sa ajunga de la 0 la 100 de km/h in mai putin de patru secunde si sa atinga o viteza maxima de aproape 300 km/h.

Dimensiunile viitorului McLaren P13 il vor face sa fie mai usor decat fratele mai mare 12C, care cantareste in jur de 1.400 de kg. In plus, noul model va avea o mai buna dinamica a condusului, insa nu va concura cu performantele obtinute de 12C. Designul lui P13 va fi puternic influentat de supercarul hibrid P1, urmand ca viitorul model 12C sa fie si el bazat pe aceleasi linii de stil.

In ceea ce priveste productia, McLaren estimeaza o cifra intre 2.000 si 2.500 de unitati anuale, inclusiv cateva modele derivate din modelul Coupe, cum ar fi o varianta Spider si una de extra-performanta. Pana atunci, numarul total al modelelor P13 care vor iesi din linia de productie ar putea depasi 4.000 de unitati, potrivit companiei.

In plus, McLaren a confirmat deja ca modelul ce urmeaza sa debuteze in 2015 nu se va numi P13.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 27 Ianuarie 2014