Noua masina de la Ferrari are 600 de cai putere si numele unui concept marca Lamborghini

Noua masina de la Ferrari are 600 de cai putere si numele unui concept marca Lamborghini
  • Urmasul modelului California se numeste Portofino
  • Denumirea in cauza a fost folosita anterior si de Lamborghini
  • Automobilul din Maranello va debuta public luna viitoare
Distribuie pe Facebook

Ferrari si-a surprins fanii in acest sfarsit de saptamana cu o noua sportiva decapotabila, botezata dupa un... concept car marca Lamborghini.

Vreme de peste opt ani, decapotabila California a fost ratusca cea urata a gamei Ferrari. Intr-un final, la sfarsitul acestei saptamani, respectivul automobil cu motor in opt cilindri si plafon retractabil a fost inlocuit cu un produs nou, demn de logo-ul pe care il poarta.

Exista insa in continuare o mare problema cu modelul entry-level al producatorului din Maranello. Denumirea sa, chiar daca provine de la unul dintre cele mai frumoase orase ale Italiei, a fost folosita anterior inclusiv de compania rivala... Lamborghini.

De asemenea, Portofino a mai dat numele unui studiu de design marca Fiat si, tototdata, mai multor exterioare oferite de Ford, Lincoln, Land Rover ori Shelby. Nu ca ar conta pentru vreunul dintre clientii care vor pune mana pe noua sportiva decapotabila de la Ferrari.

Ferrari Portofino

Nu de alta, dar acestia vor fi mult prea preocupati sa se bucure de unitatea V8 bi-turbo de 3.9 litri a vechiului California T, modificata de inginerii Ferrari pentru a dezvolta o putere maxima de 600 CP. Si un cuplu motor mai mare cu... 5 Nm decat pana acum.

Fisa tehnica este completata si de-aceasta data de o cutie cu dublu ambreiaj si un sistem de tractiune spate cu diferential electronic, astfel ca accelereaza de la 0 la 100 km/h se realizeaza in doar 3.5 secunde. Viteza maxima depaseste 350 km/h, potrivit italienilor.

In ceea ce priveste departamentul vizual, noul Portofino reprezinta o imbunatatire majora comparativ cu precesorii sai. Atat la interior, cat si la exterior, acolo unde modele precum GTC4 Lusso si 812 Superfast au fost luate drept sursa principala de inspiratie.

Proaspat lansatul automobil al companiei din Maranello va putea fi admirat pentru prima oara pe viu in cadrul editiei din acest an a Salonului de la Frankfurt. Respectivul eveniment se desfasoara in perioada 14 - 24 septembrie, dupa cum precizam si anterior.

Ferrari Portofino

Ferrari Portofino

Ferrari Portofino

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ferrari Portofino
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 25 August 2017