Noua masina de la Ferrari e nebunie curata: are doar un singur loc, iar parbrizul lipseste complet

Noua masina de la Ferrari e nebunie curata: are doar un singur loc, iar parbrizul lipseste complet
  • Ferrari prezinta noile modele Monza SP1 si SP2
  • Automobilele au la baza actualul 812 Superfast
  • Productia sportivelor fara parbriz e una limitata
Distribuie pe Facebook

In plus, sub capota a fost montata cea mai puternica motorizare pe benzina din istoria companiei italiene: un V12 cu capacitatea cilindrica de 6.5 litri, care dezvolta undeva in jurul a 810 CP si 720 Nm.

Intr-una dintre cele mai surprinzatoare miscari ale sfarsitului de an, Ferrari a dezvaluit doua noi automobile produse in serie limitata, ce urmeaza a fi comercializate sub denumirea de Monza SP1, respectiv Monza SP2.

Un omagiu adus modelelor barchetta oferite de compania italiana in anii 1950 - precum 166 MM, de exemplu, modelele prezentate in cursul serii de ieri sunt construite pe aceeasi platforma precum actualul 812 Superfast.

Spre deosebire insa de automobilul aflat la baza, atat Monza SP1, cat si Monza SP2 sunt oferite de Ferrari alaturi de o caroserie complet restilizata, din a carei dotare a disparut nu doar plafonul, ci chiar si parbrizul... daca iti vine sa crezi.

Ferrari Monza SP1 si SP2

Modificari majore intalnim si la nivel de interior, acolo unde cele doua modele produse in serie limitata vin impreuna cu o consola centrala regandita, plus - asa cum se intampla in cazul variante SP1 - spatiu pentru un singur pasager.

Pornind de la actualul 812 Superfast, noile Ferrari Monza SP1 si Monza SP2 ascund la randul lor sub capota o motorizare aspirata cu 12 cilindri in V si capacitatea de 6.5 litri, cu mentiunea ca puterea maxima a crescut pana la 810 CP.

Asa se face ca, spun oficialii companiei italiene, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza acum intr-un timp de numai 2.9 secunde, pe cand ecuatia 0 - 200 km/h isi gaseste rezolvarea dupa 7.9 secunde, in cazul in care te intrebai cumva.

Totodata, soferii mai curajosi din fire ar trebui sa stie despre noile Monza SP1 si Monza SP2 ca au o viteza de top care depaseste 300 km/h - sau, cel putin, asa spune Ferrari despre cele doua automobile produse in serie limitata.

De cealalta parte, informatiile despre numarul exemplarelor ce urmeaza a fi oferite, dar si pretul de pornire pentru fiecare dintre acestea raman un mister, lucru valabil si pentru data la care vom vedea pe strazi primul astfel de model.

Ferrari Monza SP1 si SP2

Ferrari Monza SP1 si SP2

Ferrari Monza SP1 si SP2

Ferrari Monza SP1 si SP2

Ferrari Monza SP1 si SP2

Ferrari Monza SP1 si SP2

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Ferrari Monza SP1 si SP2
mai multe