Noua sportiva de 700 CP de la Porsche tocmai a devenit cea mai rapida masina de serie de pe Nurburgring. VIDEO de la volan cu recordul

Noua sportiva de 700 CP de la Porsche tocmai a devenit cea mai rapida masina de serie de pe Nurburgring. VIDEO de la volan cu recordul
  • Noul Porsche 911 GT2 RS e cea mai rapida masina de pe 'Ring
  • Sportiva germana a reusit un timp de 6 minute si 47.3 secunde
  • Automobilul din Stuttgart ofera un motor de 700 cai putere
Distribuie pe Facebook

Noua sportiva de 700 de cai putere de la Porsche a reusit sa parcurga cei peste 20 de kilometri ai circuitului de la Nurburgring intr-un timp la care alte masini de serie doar viseaza.

Dezvelit in premiera mondiala la mijloc de vara, cu ocazia faimosului Festival de Viteza de la Goodwood din Marea Britanie, noul Porsche 911 GT2 RS gazduieste in compartimentul motor o unitate de 3.8 litri cu doua turbine supradimensionate si nu mai putin de 700 de cai putere.

Automobilul german este, astfel, cel mai potent 911 din acest punct de vedere, detaliu care se reflecta in performantele extreme ale legendarului model din Stuttgart: acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se realizeaza in doar 2.8 secunde, in timp ce viteza maxima este de 340 km/h.

Mai nou, acelasi Porsche 911 GT2 RS se poate lauda si cu un record pentru masinile de serie la Nurburgring: sase minute si 47.3 secunde sau cu aproape cinci secunde mai rapid decat Lamborghini Huracan Performante, fostul rege al circuitului cu o lungime de peste 20 de kilometri.

Noua sportiva de 700 de cai putere din Stuttgart depaseste inclusiv performanta mega-hibridului 918 Spyder, echipat cu un sistem de propulsie hibrid care combina doua motoare electrice si un benzinar aspirat cu opt cilindri in V, de 4.6 litri, pentru un total de 887 CP si pana la 1.280 Nm.

Comercializat pe piata auto germana la un pret de pornire de 285.220 de euro, Porsche 911 GT2 RS dispune in standard de o cutie PDK cu sapte rapoarte, de un sistem de tractiune spate, dar si de mai multe elemente exterioare stilizate pentru un maximum de eficienta aerodinamica.

Fiindca oficialii companiei din Stuttgart au dorit de la bun inceput ca noua lor sportiva sa nu se face de ras la Nurburgring, reteta GT2 RS mai include si discuri de franare carbon-ceramice, directie integrala, jante din magneziu, plafon din carbon sau anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2.

Distribuie pe Facebook
mai multe