Noul BMW M4 Coupe se lauda cu un 7:52 minute la Nurburgring

Noul BMW M4 Coupe se lauda cu un 7:52 minute la Nurburgring
  • Noul BMW M4 Coupe scoate un 7:52 minute la Nurburgring
  • Modelul este astfel mai rapid cu 13 secunde decat vechiul M3
  • Timpul se afla pe aceeasi lungime de unda cu cel al M3-ului CSL
Distribuie pe Facebook

Mai usor si mai puternic comparativ cu predecesorul sau, noul BMW M4 Coupe a reusit sa parcurga cei peste 20 de kilometri ai circuitului de la Nurburgring intr-un timp de numai sapte minute si 52 de secunde - ceea ce reprezinta o performanta similara cu cea obtinuta de iconicul M3 E46 CSL.

Prezentat cu surle si trambite la inceputul acestui an, noul BMW M4 Coupe ascunde sub capota o unitate twin-turbo in sase cilindri, cu capacitate de trei litri si 431 CP, respectiv 550 Nm in dreptul valorilor maxime.

BMW M3 Sedan si BMW M4 Coupe - GALERIE FOTO

La fel ca si predecesorul sau, coupe-ul sport de clasa medie ofera in echiparea standard o cutie manuala cu sase trepte de viteza, cei dornici de un plus de performanta fiind invitati sa opteze pentru transmisia automata cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj disponibila in mod optional.

Iar asta-i doar inceputul. Asa cum ii sta bine unui automobil de talia sa, noul BMW M4 Coupe se mai poate lauda si cu un aspect estetic absolut remarcabil, elementele supradimensionate de la nivelul caroseriei, plafonul din fibra de carbon si jantele cu dimensiuni de pana la 19 inch.

Pe plan interior, coupe-ul sport de clasa medie nu aduce mari imbunatatiri comparativ cu versiunea sa de serie, scaunele fata cu suport lateral marit si insertiile de fibra de carbon de la nivelul panoului de bord, respectiv fetele usilor fiind totusi suficiente pentru a completa aerul racing al modelului bavarez.

BMW M3 Sedan si BMW M4 Coupe - GALERIE FOTO

Lasand insa in urma partea stilistica, revenim rapid la caracteristicile tehnice ale noului BMW M4 Coupe pentru a reaminti si de suspensia ajustabila, de sistemul de franare dotat cu discuri ceramice, de diferentialul activ si, nu in ultimul rand, de greutatea pozitionata sub pragul celor 1.500 de kilograme.

Drept urmare, fiind mai usor si mai puternic comparativ cu predecesorul sau, coupe-ul sport de clasa medie ofera in echiparea standard este sesizabil mai rapid atat in linie dreapta, cat si in viraje , cele 4.1 secunde necesare realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h, respectiv timpul de sapte minute si 50 de secunde reusit la Nurburgring reprezentand cele mai elocvente detalii in acest sens.

Pentru cei interesati de performantele pe circuit, cele sapte minute si 50 de secunde mai sus mentionate sunt o imbunatatire considerabila cu cele opt minute si cinci secunde reusite de vechiul BMW M3 E92. Acestea nu sunt insa suficiente si pentru a eclipsa timpii obtinuti de M3 E46 CSL (7:50) sau M3 E92 GTS (7:49).

BMW M3 Sedan si BMW M4 Coupe - GALERIE FOTO

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (143) Poze BMW M3 Sedan si BMW M4 Coupe - GALERIE FOTO
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 14 Iunie 2014