Noul Chevrolet Corvette Stingray - Intoarcerea unei legende

Noul Chevrolet Corvette Stingray - Intoarcerea unei legende
2013 reprezinta un moment important in istoria modelului Chevrolet Corvette. Cel mai cunoscut automobil de inalta performanta de peste Ocean aniverseaza anul acesta nu doar jumatate de secol de excelenta, ci si o metamorfozare radicala odata cu lansarea celei de-a saptea generatii.
Distribuie pe Facebook

Asa cum a promis, Chevrolet a sosit la Salonul Auto de la Detroit insosit de noul Corvette. Cel de-al saptelea Corvette lansat vreodata, insa abia al treilea 'inzestrat' cu titulatura Stingray. De asemenea, ultima generatie a legendarului automobil american 'readuce' in prim plan si geamurile laterale spate - acest element nemaifiind intalnit de la primul model, insa tine sa renunte si la o traditia legata de blocurile optice spate. Mai exact, spre deosebire de predecesorii sai, noul Chevrolet Corvette a lasat deoparte stopurile rotunde pentru a se bucura de prezenta unora angulare - lucru valabil majoritatii detaliilor estetice regasite la exterior.

Chevrolet Corvette C7

Deloc surprinzator, cu numeroase schimbari ne intalnim si la nivel de interior, capitol la care cea de-a saptea generatie a faimosului model de inalta performanta de peste Ocean va puncta in special prin multitudinea de materiale de calitate - iar aici ne referim in special la insertiile de piele premium, aplicate manual. Mai mult de-atat, viitorii pasageri vor face cunostinta si cu multiple accente de fibra de carbon autentica, plus ornamente 'imbracate' in aluminiu, lista cu atractii principale continuand cu monitorul de opt inci, insarcinat atat cu afisarea detaliilor vitale pentru soferi, dar si cu afisarea continutului multimedia pentru pasager.

Chevrolet Corvette C7Chevrolet Corvette C7

Mergand mai departe si ajungand la fisa cu specificatii tehnice, observam ca ultimul Chevrolet Corvette Stingray ascunde in compartimentul motor un propulsor V8 de 6.2 litri complet nou, capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 450 cai putere si 600 Newton-Metri. Poate ca nu suna impresionant, insa adevarul sta cu totul altfel. Mai exact, cea de-a saptea generatie a supercarului american are nevoie de mai putin de patru secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h , reusind de asemenea sa atinga forte laterale de peste 1G. Iar totul se face cu un consum de carburant de noua litri la suta de kilometri, conform constructorului de peste Ocean.

Chevrolet Corvette C7Chevrolet Corvette C7

Chevrolet Corvette C7

Si asta nu e tot. Cei care viseaza la un maximum de performanta vor avea dispozitie si un pachet Z51 Performance, care promite sa adauge un plus de manevrabilitate si stabilitate la viteze mari, caracteristici ce se datoreaza diferentialului electronic cu alunecare limitata ce urmeaza a fi instalat, dar si imbunatatirilor aduse kitului aerodinamic oferit in standard.

Chevrolet Corvette C7

Noul Chevrolet Corvette Stingray va fi disponibil la vanzare incepand cu cel de-al treilea semestru al acestui an, preturile oficiale urmand a fi anuntate in curand.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (55) Poze Chevrolet Corvette C7
mai multe