Noul Continental GT3-R se anunta cel mai rapid Bentley lansat vreodata

Noul Continental GT3-R se anunta cel mai rapid Bentley lansat vreodata
  • Bentley prezinta noul Continental GT3-R
  • Modelul foloseste un V8 bi-turbo de 580 CP
  • Primii 100 km/h vin dupa doar 3.8 secunde
Distribuie pe Facebook

Incepand cu iarna acestui an, modelul Bentley Continental GT va fi disponibil intr-o noua versiune de inalta performanta. Botezata sugestiv GT3-R, varianta cu pricina ocupa primul loc in topul celor mai rapide si mai dinamice automobile de strada lansate vreodata de legendara companie britanica.

Avand la baza modelul GT V8 S, noul Bentley Continental GT3-R este pus in miscare de acelasi V8 dotat cu doua turbine generoase, unitatea de patru litri fiind insa modificata pentru a livra celui aflat in spatele volanului nici mai mult, nici mai putin de 580 de cai putere si 700 de Newton-Metri.

Bentley Continental GT3-RBentley Continental GT3-R

Bentley Continental GT3-R

O serie de imbunatatiri au fost operate, de asemenea, si la nivelul cutiei automate cu opt trepte de viteza, lista cu bunatati de ordin mecanic incheindu-se in cele din urma cu sistemul de tractiune integrala oferit - pentru prima oara in istoria de noua decenii si jumatate a producatorului de automobile din Crewe, in compania tehnologiei 'torque vectoring'.

Iar surprizele nu se opresc aici. Nu de alta, dar noul Bentley Continental GT3-R se mai poate lauda si cu un minus de 100 de kilograme comparativ cu modelul aflat la baza, lucru ce se datoreaza aparitiei unui set de jante forjate si a unui sistem de evacuare realizat din titan. Si, bineinteles, disparitiei banchetei spate.

Odata puse cap la cap, toate aceste elemente lucreaza intr-o deplina armonie pentru a aduce primii 100 km/h dupa doar 3.8 secunde, acul vitezometrului urmand sa-si continue apoi incursiunea numai pana la pragul celor 273 de kilometri pe ora, "multumita" transmisiei ZF ce a primit rapoarte ceva mai scurte ca pana acum.

Bentley Continental GT3-R

Bentley Continental GT3-RBentley Continental GT3-R

Noul Continental GT3-R nu este insa cel mai rapid Bentley lansat vreodata de producatorul din Crewe - exclusiv din punctul de vedere al acceleratiei, ci si cel mai dinamic conform spuselor oficialilor britanici. Si tindem oarecum sa-i credem, mai ales daca tinem cont ca la nivelul suspensiei a aparut o pereche de bare anti-ruliu, in timp ce sistemul de franare a primit discuri compozite de 420, respectiv 365 de mm.

In ceea ce priveste aspectul exterior, kitul aerodinamic din fibra de carbon si jantele forjate pe inch reprezinta de departe atractiile principale intalnite aici, meniul special continuand cu numeroasele insertii de piele si accente de fibra de carbon prezenta la nivelul interiorului. Asta pe langa ornamentele realizate, bineinteles, din fibra de carbon.

Spre deosebire de modelul aflat la baza, noul Bentley Continental GT3-R va fi disponibil la vanzare in doar 300 de exemplare, fiecare dintre acestea venind la pachet impreuna cu o caroserie finisata intr-o nuanta de alb Glacier si accesorizata cu stickere in doua culori de verde.

Bentley Continental GT3-R

Bentley Continental GT3-RBentley Continental GT3-R

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Bentley Continental GT3-R
mai multe