Noul Ferrari 458 Spider - V8, 570 cai putere si hard top pliabil

Noul Ferrari 458 Spider - V8, 570 cai putere si hard top pliabil
Deconspirat la inceputul acestei saptamani de o mana de fotografii scapate pe internet, noul 458 Spider al celor de la Ferrari a fost prezentat astazi in mod oficial. Primul contact cu publicul larg va avea loc la mijlocul lunii septembrie, atunci cand cea mai noua creatie a constructorului din Maranello va cuceri intreaga suflare prezenta la Frankfurt Motor Show 2011 printr-un V8 de 570 cai putere, ascuns intr-un ambalaj extrem de sexy.
Distribuie pe Facebook

Asa cum specificam si in articolele precedente, versiunea convertible a impresionantului Ferrari 458 Italia va renunta la acoperisul textil cu care ne-a obisnuit modelul F430 Spider pentru a se bucura de avantajele oferite de hardtop-ul pliabil. Mai exact, ultima creatie semnata de constructorul din Maranello va beneficia de un acoperis retractabil construit in intregime din aluminiu, ce are nevoie de numai 14 secunde pentru a se face nevazut.

Noul Ferrari 458 Spider - V8, 570 cai putere si hard top pliabil

O alta sarcina extrem de importanta pe care o indeplineste noul hard top face referire, conform celor de la Ferrari, la reducerea greutatii cu aproximativ 25 de kilograme - in comparatie cu folosirea soft-top-ului clasic. Cum functioneaza hard top-ul pliabil cu care se mandreste atragatorul supercar italian se poate observa chiar in filmuletul de mai jos.



PREMIERA: Ferrari dezvaluie oficial noul 458 Spider!



Din punct de vedere tehnic, impresionantul 458 Spider nu ne-a pregatit nici un fel de surpriza. Mai exact, cel mai nou model al constructorul din Maranello ascunde sub capota acelasi propulsor V8 natural aspirat, cu o capacitate cilindrica de 4.5 litri, ce se regaseste si sub capota versiunii cu acoperis fix. De asemenea, nici trenul de rulare nu a suferit nici un fel de modificare, cei 570 cai putere disponibili la 9.000 rpm - sa nu uitam nici de cuplul maxim de 540 Nm la 6.000 rpm, fiind in continuare transmisi exclusiv rotilor spate prin intermediul unei cutii F1 cu sapte trepte si dublu ambreiaj.

Noul Ferrari 458 Spider - V8, 570 CP si aspect extrem de sexy

Performantele? Fiind mai greu cu aproape 50 de kilograme in comparatie cu varianta coupe, noul Ferrari 458 Spider se lauda nu doar cu o acceleratie fulminanta, de la 0 la 100 km/h in mai putin de 3.4 secunde, ci si cu o viteza maxima ametitoare, ce se invarte undeva in jurul a 320 km/h. Drept urmare, ultima creatie a constructorului din Maranello poate fi considerata cu usurinta nu doar unul dintre cele mai atragatoare modele convertible ale momentului, ci si unul dintre cele mai rapide.

Noul Ferrari 458 Spider - V8, 570 CP si aspect extrem de sexy

Noul Ferrari 458 Spider va fi dezvaluit in premiera mondiala luna viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt - eveniment ce se desfasoara in perioada 15 - 25 septembrie.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Ferrari 458 Spider - Galerie Foto
mai multe