Noul Lamborghini Aventador SV Roadster debuteaza oficial cu 750 CP sub capota

Noul Lamborghini Aventador SV Roadster debuteaza oficial cu 750 CP sub capota
  • Noul Lamborghini Aventador SuperVeloce Roadster debuteaza oficial
  • Supercarul italian ofera un V12 cu 750 de cai putere si 690 Newton-Metri
  • Acceleratia de la 0 la 100 kilometri pe ora dureaza numai 2.9 secunde
Distribuie pe Facebook

Supercarul italian pluseaza cu un acoperis retractabil din fibra de carbon, care promite sa transforme calatoriile la 350 de kilometri pe ora intr-o experienta de neuitat.

Dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia Concursului de Eleganta de la Pebble Beach, noul Lamborghini Aventador SuperVeloce Roadster este pus in miscare de acelasi V12 de 6.5 litri si 750 de cai putere ce propulseaza si modelul Coupe catre gloria absoluta.

Cuplul maxim se invarte tot in jurul unei valori de 690 de Newton-Metri, fisa cu specificatii tehnice fiind completata si in cazul de fata de o transmisie automata cu sapte rapoarte, ce lucreaza impreuna cu un sistem de tractiune integrala.

Lamborghini Aventador SuperVeloce Roadster

Lamborghini Aventador SuperVeloce Roadster

Adaugam in ecuatie si greutatea de 1.575 de kilograme, mai mare cu 50 de kg comparativ cu modelul Coupe anterior mentionat, iar performantele rezultate nu mai necesita nici un fel de prezentare sau introducere. Nu de alta, dar vorbesc de la sine...

Intr-o alta ordine de idei, doar 2.9 secunde dureaza acceleratia de la 0 la 100 km/h, noul Lamborghini Aventador SuperVeloce Roadster ocupand astfel un loc fruntas in topul celor mai rapide automobile ale planetei. Lucru reconfirmat, de altfel, si de viteza de top de 350 km/h.

De la acelasi model Coupe pe care l-am tot amintit in ultimele randuri provine si pachetul aerodinamic, caracterizat de spoilere fata / spate agresiv stilizate, praguri laterale proeminente, eleron posterior supradimensionat si prize aditionale pentru capota motorului.

Jantele cu prindere centrala si design multispita pun capat listei elementelor exterioare notabile, in timp ce volanul sport, scaunele de tip scoica si omniprezenta fibra de carbon primesc rolul de atractii principale in cazul departamentului interior.

Asadar, acestea fiind spuse, nu mai ramane decat un singur lucru de mentionat: dupa cum precizam si anterior, noul Lamborghini Aventador SuperVeloce Roadster va avea parte de doar 500 de exemplare, supercarul italian obtinand puncte importante inclusiv la nivelul exclusivitatii.

Lamborghini Aventador SuperVeloce Roadster

Lamborghini Aventador SuperVeloce Roadster

Lamborghini Aventador SuperVeloce Roadster

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Lamborghini Aventador SuperVeloce Roadster
mai multe