Noul Lexus RC F Coupe cantareste 1.840 de kilograme

Noul Lexus RC F Coupe cantareste 1.840 de kilograme
  • Noul Lexus RC F Coupe cantareste 1.840 de kilograme
  • Modelul japonez are sub capota un V8 de 450+ CP
  • Preturile pornesc in UK de la 59.995 de lire sterline
Distribuie pe Facebook

Putin probabil ca cineva sa nu fi ramas impresionat de modul in care arata noul Lexus RC F, motorul V8 aspirat de cinci litri si peste 450 de cai putere reprezentand un alt element principal de atractie. Din pacate, performantele tehnice si estetice ale super-coupe-ului japonez sunt eclipsate de... greutatea sa.

In timp ce marea majoritatea a constructorilor auto fac eforturi serioase pentru a cobori masa propriilor modele, japonezii de la Lexus par sa nu dea nici macar doi bani pe o astfel de strategie. Altfel nu ne putem explica cum de noul RC F Coupe cantareste nu mai putin de 1.840 de kilograme, fiind cu aproximativ un sfert de tona (!) mai greu decat un BMW M4 dotat cu transmisia DCT in sapte rapoarte.

Lexus RC F CoupeLexus RC F Coupe

Lexus RC F Coupe

Cum va afecta aceasta valoare - caracteristica mai degraba unui autoturism de familie decat unui automobil sport, timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h sau modul in care sunt luate virajele ramane inca un mister, singura cunoscuta cu privire la performantele noului Lexus RC F Coupe fiind viteza maxima limitata la 270 de kilometri pe ora. Asta desi rivalul japonezilor pentru bavarezul BMW M4 a debutat in premiera mondiala inca de acum jumatate de an, in cadrul Salonului Auto International Nord-American desfasurat la Detroit, in luna ianuarie.

In schimb, putem precizam ca noul Lexus RC F este disponibil la vanzare pe piata auto din Marea Britanie la un pret de 59.995 de lire sterline, fiind astfel cu 3.360 de lire sterline mai scump decat un BMW M4 - care ofera in versiunea standard o cutie manuala cu sase rapoarte, ce-i drept. In plus, in cazul in care banii nu reprezinta nici un fel de problema, super-coupe-ul japonez poate fi comandat si intr-o versiune speciala pe nume RC F Carbon, care porneste de la suma de 67.995 de lire sterline.

Asadar, acestea fiind spuse, tinem sa reamintim ca propulsia noului Lexus RC F Coupe este asigurata de o unitate aspirata cu opt cilindri in V si capacitate de cinci litri, capabila sa puna la dispozitia rotilor spate - prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte, peste 450 de cai putere, pentru ca apoi sa revenim si sa continuam sa ne miram de cele 1.840 de kilograme din dreptul greutatii.

Lexus RC F Coupe

Lexus RC F CoupeLexus RC F Coupe

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (22) Poze Lexus RC F Coupe
mai multe