Noul McLaren MP4-12C parcurge 'Ring-ul in 7 minute si 28 secunde

Noul McLaren MP4-12C parcurge 'Ring-ul in 7 minute si 28 secunde
Dupa o lunga perioada de absenta, McLaren are un nou reprezentant in lumea supercarurilor. Un model propulsat de un V8 twin-turbo de 3.8 litri si 600 cai putere, capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in numai 3.1 secunde, care raspunde la numele de MP4-12C.
Distribuie pe Facebook

In ciuda problemelor cu care se confrunta, nimeni nu poate contesta faptul ca McLaren MP4-12C este o masina rapida. Ba chiar una dintre cele mai rapide masini ale momentului, daca tinem cont de acceleratia de la 0 la 100 km/h ce se realizeaza in numai 3.1 secunde - atunci cand se opteaza pentru pneurile Pirelli PZero Corsa. Si, tot atunci cand se opteaza pentru pneurile Pirelli PZero Corsa, acceleratia de la 0 la 200 km/h coboara sub pragul celor noua secunde, viteza maxima fiind - indiferent de cauciucuri, de aproximativ 330 kilometri pe ora.

Scurt pe doi, cea mai noua creatie a constructorului britanic este propulsata de un motor in opt cilindri care, cu ajutorul a doua turbine uriase, produce fix 600 CP si 600 Nm. Intreaga putere este livrata rotilor spate de o transmisie cu sapte trepte si dublu ambreiaj, pachetul fiind completat de structura monococa din fibra de carbon, suspensia ajustabila, sistemul de franare cu discuri uriase (370 mm fata / 350 mm spate) si eleronul activ, ce joaca si rolul unei frane aerodinamice.

Drept urmare, noul McLaren MP4-12C poate face fata oricarei provocari ivite. Inclusiv celei numite Nurburgring Nordschleife. Mai exact, intr-un top realizat de cei de la Sport Auto, supercarul britanic al secolului XXI ocupa un impresionant loc trei, fiind mai rapid pe circuitul german decat modele precum Porsche Carrera GT, Pagani Zonda F, Koenigsegg CCR sau Lexus LFA.

Iar daca un jurnalist a reusit sa scoata un timp de sapte minute si 28 de secunde, oare ce poate face un pilot de teste al celor de la McLaren la volanul noului MP4-12C?

Noul McLaren MP4-12C parcurge ''Ring-ul in 7 minute si 28 secunde



Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 24 Octombrie 2011