Noul Mercedes S65 AMG va debuta inainte de sfarsitul acestui an

Noul Mercedes S65 AMG va debuta inainte de sfarsitul acestui an
  • Noul Mercedes S65 AMG debuteaza in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles
  • Propulsia va fi asigurata de un V12 biturbo de 6.0 litri, 630 CP si 1.000 Nm
  • Noul Mercedes S600 va fi dezvaluit cu ocazia Salonului Auto de la Detroit
Distribuie pe Facebook

Urmatoarea generatie a modelului german de inalta performanta Mercedes S65 AMG va fi dezvaluita in premiera mondiala in cadrul editiei din acest an Salonului Auto de la Los Angeles, eveniment ce se desfasoara in perioada 22 noiembrie - 1 decembrie.

Lansata la mijlocul lunii mai, cu ocazia unui eveniment special organizat in orasul Frankfurt, cea mai noua generatie a modelului Mercedes S-Class este disponibila pentru moment in compania a doar patru motorizari diferite, dintre care doua cu sase cilindri in V si doua V8-uri. Aceasta situatie se va schimba insa odata cu debutul Salonului Auto de la Los Angeles din luna noiembrie, eveniment de care constructorul german va profita pentru a dezvalui in fata intregii planete versiunea de inalta performanta Mercedes S65 AMG.

Asemeni precedesorului sau, noul Mercedes S65 AMG se va bucura de servicii unui propulsor V12 biturbo de sase litri, numai bun pentru a pune la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 630 cai putere si 1.000 Newton-Metri. Adaugam pe lista cu specificatii tehnice si transmisia automata cu sapte rapoarte AMG SPEEDSHIFT MCT, iar primii 100 de kilometri pe ora ar trebui sa vina dupa aproximativ patru secunde. In ceea ce priveste viteza maxima, aceasta va fi cel mai probabil limitata la 250 kilometri pe ora.

Iar vestile bune nu se opresc aici. Aproximativ sase saptamani mai tarziu, in cadrul Salonului Auto de la Detroit, Mercedes va prezenta in fata tuturor urmatoarea generatie a modelului S600, care va fi propulsata cel mai probabil tot de un V12 biturbo de 5.5 litri precum modelul anterior. Nu ar fi insa surprinzator daca cei 517 cai putere caracteristici vechii generatii vor creste la numar, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h va cobori sub pragul celor 4.6 secunde...

Inainte insa de a primi cele doua motorizari V12 biturbo, noul Mercedes S-Class va opri la Salonul Auto de la Frankfurt pentru a ni se arata in versiunea S500 Plug-in Hybrid, despre care se spune ca imbina un motor pe benzina, V6 de 3.5 litri, si unul electric de 60 CP.

Distribuie pe Facebook
mai multe