Noul Shelby GT500 cucereste lumea muscle-car-urilor!

Noul Shelby GT500 cucereste lumea muscle-car-urilor!
650 cai putere. 813 Newton-Metri. Peste 320 de kilometri pe ora. Cu astfel de specificatii, ultima generatie a legendarului Shelby GT500 nu mai are nevoie de nici o alta prezentare.
Distribuie pe Facebook

Cu noul GT500, inginerii Ford SVT au atins varful industriei americane. Ultima generatie a legendarului muscle car ascunde sub capota un propulsor V8 din aluminiu care, cu ajutorul unui compresor mecanic de inalta performanta, livreaza celui aflat la volan nu mai putin de 650 cai putere si 813 Newton-Metri. Mai mult de atat, lista cu extremitati continua cu viteza maxima, ce promite a depasi pragul celor 320 km/h.

Noul Shelby GT500 musca din viitorul Chevrolet Camaro ZL1

Intr-o alta ordine de idei, noul Shelby GT500 se anunta cosmarul de care viitorul Chevrolet Camaro ZL1 ar fi vrut sa se lipseasca. In plus, fie vorba intre noi, ultima generatie a legendarului muscle car iese invingatoare - cel putin din punct de vedere al puterii, chiar si intr-o comparatie directa cu extremul Chevrolet Corvette ZR1. De asemenea, propulsorul V8 supraalimentat de 5.8 litri si 650 CP se autoproclama drept 'cel mai puternic motor V8 de serie din lume'.

Noul Shelby GT500 musca din viitorul Chevrolet Camaro ZL1

Dar, asa cum probabil cunoaste intreaga planeta, nu puterea a fost marea problema a vechiilor Shelby GT500, ci gestionarea cifrelor uriase. Drept urmare, noul model a suferit numeroase imbunatatiri la nivelul trenului de rulare, transmisia manuala in sase trepte fiind cea mai afectata (in sensul cel bun, evident) de modificarile operate. Mai departe, muscle-car-ul american impresioneaza si prin prezenta launch control-ului, meniul tehnic fiind completat de suspensia regandita si sistemul de franare marca Brembo.

Noul Shelby GT500 musca din viitorul Chevrolet Camaro ZL1

Surprinzator sau nu, viitorii clienti au la dispozitie si doua alte surprize sinonime cu performanta. Pentru inceput, pachetul Performance aduce cu sine un diferential Torsen cu alunecare limitata, plus o suspensie Bilstein ajustabila electronic, in timp ce optiunea Track Package adauga ulterior numeroase noi radiatoare - pentru motor, transmisie, respectiv diferentialul spate.

Noul Shelby GT500 musca din viitorul Chevrolet Camaro ZL1

Inzestrat cu 650 cai putere si capabil de 320 km/h cu plus, noul Shelby GT500 a fost readus pe plansa de desen pentru numeroase schimbari de ordin aerodinamic. Mai exact, partea frontala a fost atent revizuita, ultima generatie a muscle-car-ului american remarcandu-se prin noua prelungire a spoilerului si grila complet reproiectata. De asemenea, multiple imbunatatiri au fost efectuare si in cazul partii din spate, respectiv la nivelul interiorului.

Noul Shelby GT500 musca din viitorul Chevrolet Camaro ZL1

Noul Shelby GT500 va fi dezvaluit in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, eveniment ce ia startul peste numai trei zile. La fel ca si rivalul sau - Chevrolet Camaro ZL1, modelul celor de la Ford va fi disponibil la vanzare incepand cu anul viitor.


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Shelby GT500
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 15 Noiembrie 2011