Noul supercar de la Audi este cu adevarat exclusivist. Numai 44 de exemplare vor exista in toata lumea

Noul supercar de la Audi este cu adevarat exclusivist. Numai 44 de exemplare vor exista in toata lumea
  • R8 primeste o noua editie speciala
  • Dispune de mai multe elemente aerodinamice
  • Are o apasare la sol de 250 de kg la 330 de km/h
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a anuntat lansarea unei editii speciale pentru modelul R8 V10 Plus. Productia va fi limitata la numai 44 de exemplare, care vor fi vandute la nivel mondial.

Audi are momentan o gama foarte diversificata care include (printre altele) multe SUV-uri, cateva modele de performanta si un singur supercar. Este vorba despre modelul R8, o sportiva dezvoltata pe aceeasi platforma cu Lamborghini-ul Huracan.

In cea mai puternica versiune a sa, R8 V10 Plus, modelul german dispune de un propulsor V10 de 5.2 litri aspirat natural, care livreaza ambelor punti 610 cai putere si 560 Nm. Masina accelereaza de la 0 la 100 de km/h in doar 3.3 secunde (desi unii sunt de parere ca poate chiar si in mai putin), iar acul vitezometrului se opreste tocmai in dreptul valorii de 328 de km/h.

Audi R8 V10 Plus Sport Performance Parts

Constructorul german de automobile anunta acum o noua editie speciala pentru acest R8 V10 Plus, botezata Audi Sport Performance Parts. Productia va fi limitata la doar 44 de exemplare, vandute la nivel mondial.

Aerodinamica este capitolul pe care s-au concentrat cel mai mult inginerii de la Audi, tocmai de aceea toate elementele exterioare au fost testate in prealabil in tunelul de vant. In plus, pentru a fi cat mai usoare si cat mai rezistente, sunt confectionte din plastic intarit cu fibra de carbon.

Audi R8 V10 Plus Sport Performance Parts

Pachetul aerodinamic include o aripa spate fixa, difuzor de aer mai proeminent, praguri Audi Sport, splitter fata si cateva aripioare pentru directionarea fluxului de aer. Acestora li se alatura jantele cu diametrul de 20 de inch si franele carbon ceramice.

La viteza maxima, Audi sustine ca toate acestea genereaza o apasare la sol de 250 de kilograme, cu 100 de kilograme mai mult decat R8 V10 Plus stock.

Audi R8 V10 Plus Sport Performance Parts

Cele 44 de exemplare vor avea si un habitaclu special, cu volan imbracat in Alcantara, interfata pentru smartphone, scaune scoica imbracata in piele Nappa perforata, sistem de navigatie MMI si instrumentarul de bord digital Audi Virtual Cockpit.

Distribuie pe Facebook
mai multe