Nu credea ca o s-o vada vreodata. Exista numai 1025 de masini in lume, iar el a pozat una din toate unghiurile

  • BMW a lansat modelul M5 E60 in 2005
  • Automobilul bavarez avea un motor V10
  • A fost oferit chiar si un break
Distribuie pe Facebook

Spre deosebire de companiile rivale din Ingolstadt si Stuttgart, care au lansat de fiecare data un RS6 Avant, respectiv E63 AMG T-Modell, BMW nu a oferit o versiune Touring a modelului M5 decat cu doua ocazii diferite.

Lansata pe piata la mijlocul anilor 2000, generatia E60 a modelului BMW M5 va ramane pentru totdeauna atat in sufletele pasionatilor de automobile din lumea intreaga, cat si in istoria industriei constructoare de masini.

Si totul datorita motorizarii ascunse sub capota, un V10 aspirat natural cu capacitatea cilindrica de 4.999 de centimetri cubi si puterea maxima de 507 cai putere - cuplat inclusiv la o cutie manuala cu sase trepte de viteza.

Un alt detaliu inedit cu privire la vechiul BMW M5 E60 l-a reprezentat disponibilitatea unei versiuni Touring, abia pentru a doua oara in cariera pe-atunci de doua decenii a modelului bavarez de inalta performanta.

Din pricina cererii scazute, de pe portile fabricii companiei din Munchen au iesit doar 1.025 de astfel de automobile, ceea ce reprezinta un numar mai mic de masini construite chiar si comparativ cu Ferrari F40 sau Porsche Carrera GT.

Asadar, nu este deloc de mirare ca atunci cand un BMW M5 E61 apare pe strada, toata lumea se ingramadeste sa il pozeze - sunt sase mai mari sa vezi chiar si o sportiva de zece ori mai scumpa decat acest unicorn al bavarezilor.

BMW M5 Touring in Olanda

BMW M5 Touring in Olanda

BMW M5 Touring in Olanda

BMW M5 Touring in Olanda

BMW M5 Touring in Olanda

BMW M5 Touring in Olanda

BMW M5 Touring in Olanda

BMW M5 Touring in Olanda

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze BMW M5 Touring in Olanda
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 9 Februarie 2018