Numai un singur om din lume o poate avea. Masina cu motor V12 si cutie manuala e unica pe Pamant

  • Numai un singur om din lume o poate avea
  • Masina cu motor V12 si cutie manuala e unica pe Pamant
Distribuie pe Facebook

Fabricata la inceputul decadei anterioare, sportiva cu doua locuri in dotare impresioneaza inclusiv prin exteriorul de culoare verde, asociat unei cabine imbracate in piele bej.

Una dintre cele doar doua unitati de pre-productie ale exclusivistei serii Aston Martin V12 Zagato, oferita sub forma unei editii limitate la exact 64 de exemplare, a fost scoasa recent la vanzare pe internet, in Marea Britanie. Asamblata in cursul anului 2012, respectiva masina este singura cu o caroserie realizata integral din aluminiu, celelalte adoptand si cateva elemente din fibra de carbon in compozitie.

Echipata cu o motorizare aspirata in 12 cilindri, care lucreaza alaturi de o cutie manuala in sase rapoarte, sportiva cu doua locuri in dotare a ramas in posesia companiei din Gaydon vreme de aproximativ 48 de luni, cand ar fi trebuit sa ajunga in colectia celebrei case italiene de design.

Masina in cauza nu a mai ajuns insa niciodata pe mainile celor de la Zagato, oficialii Aston Martin cedand intr-un final presiunilor unui client de a o vinde publicului. Nu inainte totusi de a o revopsi, la exterior, din Titanium Grey in Racing Green si retapita, la interior, cu piele fina in culoarea bej - acompaniata de mai multe cusaturi si diferite detalii contrastante de rosu pentru o doza extra de exclusivitate.

Sub capota, sportiva cu doua locuri in dotare adopta un benzinar cu capacitatea cilindrica de sase litri si puterea maxima de 517 cai, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora ar trebui sa dureze mai putin de cinci secunde, cu toate ca performantele oficiale raman un mister.

Nota de plata a singurului Aston Martin V12 Zagato cu o caroserie realizata integral din aluminiu ramane un mister la momentul de fata, dar nu ar fi deloc surprinzator daca pretul masinii asamblate in cursul anului 2012 ar avea sapte cifre in compozitie. Pana la urma discutam despre o adevarata opera de arta, unica in lume, daca vine vorba despre atuul exemplarului scos la vanzare in Marea Britanie.

Aston Martin V12 Zagato de vanzare

Aston Martin V12 Zagato de vanzare

Aston Martin V12 Zagato de vanzare

Aston Martin V12 Zagato de vanzare

Aston Martin V12 Zagato de vanzare

Aston Martin V12 Zagato de vanzare

Aston Martin V12 Zagato de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Aston Martin V12 Zagato de vanzare
mai multe