Numai un singur om din lume poate avea acest Aston Martin cu motor V8

Numai un singur om din lume poate avea acest Aston Martin cu motor V8
  • Aston Martin i-a construit unui client singurul Cygnet V8 din lume
  • Exemplarul cu pricina are motorul si cutia vechiului V8 Vantage S
  • Modelul de 3.7 metri sprinteaza acum pana la suta in 4.2 secunde
Distribuie pe Facebook

Asamblat special pentru un client al companiei britanice, respectivul Cygnet adopta sub capota propulsorul vechiului Vantage S.

Chiar daca trece printr-un plin proces de intinerire a gamei, Aston Martin nu a uitat nici de clientii vechi ai companiei. Ba din contra: firma producatoare de GT-uri din Marea Britanie a finalizat zilele acestea un proiect mai putin obisnuit.

Este vorba despre un Cygnet sub capota caruia cumparatorul a vrut cu ardoare un motor V8. Astfel si-a facut aparitia in peisaj propulsorul vechiului Vantage S, insotit de o capacitate cilindrica de 4.7 litri si puterea maxima de 430 CP.

Aston Martin Cygnet V8

Aston Martin Cygnet V8

De la acelasi Vantage S a fost preluata, de altfel, si cutia Sportshift II cu sapte rapoarte, care lucreaza alaturi de un sistem de tractiune spate. Lista elementelor imprumutate de la rivalul lui Porsche 911 se incheie cu discurile de franare.

Toate modificarile pe care specialistii diviziei Q by Aston Martin i le-au adus respectivului Cygnet au facut ca automobilul de numai 3.7 metri lungime sa cantareasca aproape 1.4 tone. Si mai interesante sunt insa performantele.

Potrivit companiei producatoare de GT-uri din Marea Britanie, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in doar 4.2 secunde. Ca o comparatie, vechiul V8 Vantage S reusea acelasi lucru intr-un timp mai mare cu 0.6 secunde, de 4.8 secunde.

La 273 km/h, viteza maxima este la fel de impresionanta. Valoarea in cauza reprezinta, de altfel, si unul dintre motivele pentru care singurul Aston Martin Cygnet V8 din lume are suspensie independenta si bare anti-ruliu.

Alte detalii includ jante forjate pe 19 inch, diferential cu alunecare limitata, plus un roll-cage sudat de panourile caroseriei. Totodata, pasagerii sunt intampinati si de scaune Recaro, centuri de tip ham, dar si alte detalii la fel de nebunesti.

Aston Martin Cygnet V8

Aston Martin Cygnet V8

Aston Martin Cygnet V8

Aston Martin Cygnet V8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Aston Martin Cygnet V8
mai multe