O Alfa Romeo 4C cu aspect retro este o masina superba care nu poate fi trecuta cu vederea

O Alfa Romeo 4C cu aspect retro este o masina superba care nu poate fi trecuta cu vederea
  • Este o interpretare moderna a lui 33 Stradale
  • Proiectul este bazat pe Alfa Romeo 4C
  • Daca exista cerere suficienta poate fi produs in serie limitata
Distribuie pe Facebook

Un atelier de design din Turcia a creat o interpretare moderna a legendarului model Alfa Romeo 33 Stradale. Proiectul este bazat pe sportiva 4C si daca exista cerere sunt sanse mari sa fie produs intr-un numar limitat de exemplare.

N-or excela modelele italienilor de la Alfa Romeo la capitolul fiabilitate, dar la frumusete sunt cu siguranta greu de batut. Desi avem de unde alege, hai sa ne oprim putin la superbul 33 Stradale, sau versiunea de strada a prototipului de curse Tipo 33 din anii '60.

Alfa Romeo Nivola

Se presupune ca acest model a fost replicat in numai 18 exemplare intre anii 1967 si 1969 iar design-ul ii apartine lui Franco Scaglione. Toate au fost asamblate manual si, la fel ca si Ferrari-ul 250 GTO, nu exista doua exemplare identice: unele au faruri duble, altele nu, pozitia stergatorului de parbriz difera iar prizele de aer din spate lipsesc in cazul unor exemplare.

Alfa Romeo Nivola

Poate nu stiai, dar Alfa Romeo 33 Stradale a fost primul model de serie cu usi de tip "butterfly", adica au deschidere verticala dar balamalele sunt prinse de montantul A. In era moderna le intalnim la modele precum McLaren F1 sau BMW i8 si i8 Roadster.

Alfa Romeo Nivola

Indiferent de cate exemplare 33 Stradale au fost construite un lucru este sigur: in ziua de azi le mai poti admira doar la evenimentele destinate masinilor retro. Spre exemplu la Concursurile de Eleganta.

Alfa Romeo Nivola

Ugur Sahin este fondatorul atelierului de design cu acelasi nume iar anul trecut a fost fascinat de un 33 Stradale la Concursul de Eleganta de la Pebble Beach. Atunci i-a venit ideea sa deseneze o interpretare moderna a legendarului model italian pe care o poti admira si tu in imaginile (digitale) alaturate.

Alfa Romeo Nivola

Proiectul este bazat pe Alfa Romeo 4C si a fost botezat Nivola. Tazio Nuvolari, poreclit Nivola, a fost un pilot care a condus pentru Alfa Romeo si a castigat de mai multe ori raliuri legendare precum Mille Miglia sau Targa Florio si care are chiar si o victorie la Le Mans.

Alfa Romeo Nivola

Sahin a tinut neaparat sa pastreze intacte sasiul si sistemul de propulsie al lui 4C, dar exteriorul a suferit modificari radicale. A vrut sa "transforme masina stock in ceva exclusivist si care sa treaca testul timpului," sa-l citam chiar pe el.

Alfa Romeo Nivola

Din pacate, momentan vorbim doar despre niste randari insa daca exista cerere suficienta, Sahin sustine ca este pregatit oricand pentru o productie limitata. In acest caz, panourile de caroserie pot fi confectionate fie din fibra de carbon, fie din aluminiu pentru a pastra o masa proprie cat mai scazuta.

Alfa Romeo Nivola

Alfa Romeo Nivola

Alfa Romeo Nivola

Alfa Romeo Nivola

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Alfa Romeo Nivola
mai multe