O Alfa Romeo Giulia GTA cu caroserie din CARBON este visul oricarui pasionat de automobile

O Alfa Romeo Giulia GTA cu caroserie din CARBON este visul oricarui pasionat de automobile
  • Caroserie din fibra de carbon
  • Suspensie din titan
  • Vechiul varf de gama costa 240.000 de lire sterline
Distribuie pe Facebook

Alfaholics, un fel de Singer britanic, actualizeaza programul GTA-R cu o noua versiune botezata GTA-R 300. Caroseria este confectionata in totalitate din fibra de carbon, astfel masina finalizata are mai putin de 800 de kilograme.

Britanicii de la Alfaholics sunt pentru pasionatii de Alfa Romeo ce sunt si americanii de la Singer pentru universul Porsche. Acestia readuc la viata un model clasic al producatorului italian cu ajutorul tehnicilor si materialelor moderne.

Alfaholics GTA-R 300

Modelul in cauza este legendarul GTA, Giulia GTA mai bine zis, iar programul este denumit GTA-R. Noua intrare in gama se numeste GTA-R 300 si are o caroserie confectionata in totalitate din fibra de carbon. Vechiul varf de gama, GTA-290R, avea numai capota, portierele si portbagajul fabricate din acest material.

Alfaholics GTA-R 300

Tocmai de aceea, un exemplar GTA-R 300 finalizat va cantari cu 38 de kilograme mai putin decat un GTA-290R, insemnand ca masa proprie a masinii va fi sub 800 de kilograme.

In aceste conditii, echipata cu motorul de 2.3 litri Twin Spark care dezvolta 240 CP la 7000 de rotatii pe minut, noua creatie a britanicilor ar urma sa aiba un raport putere-greutate de peste 300 CP/tona. De aici si numele GTA-R 300.

Alfaholics GTA-R 300

Mai mult decat atat, Alfaholics GTA-R 300 va fi echipata cu o suspensie noua, confectionata din titan.

Pretul nu a fost dezvaluit dar avand in vedere ca GTA-R 290 costa 240.000 de lire sterline, noul varf de lance nu are cum sa coste mai putin.

Alfaholics GTA-R 300

Giulia este una dintre cele mai cunoscute modele Alfa Romeo. Dupa ce a fost lansata oficial in 1962, divizia de curse a brand-ului din Torino a dezvoltat o masina de competitie care semana izbitor cu versiunea de strada.

Numele sau a fost Giulia GTA (GT Alleggerita) si era disponibila atat intr-o configuratie de strada (Street) cat si de curse (Corsa). Prima avea panouri de caroserie din aluminiu, jante din magneziu si un motor de 1.6 litri care dezvolta 115 CP si 142 Nm cuplu.

Alfaholics GTA-R 300

Alfaholics GTA-R 300

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Alfaholics GTA-R 300
mai multe