O masina veche de 22 ani s-a vandut in acest weekend cu 15.62 milioane dolari. FOTO

O masina veche de 22 ani s-a vandut in acest weekend cu 15.62 milioane dolari. FOTO
  • Primul McLaren F1 important in SUA s-a vandut cu ocazia Concursului de Eleganta de la Pebble Beach
  • Respectivul exemplar a fost fabricat in 1995, a avut un singur proprietar si a parcurs doar 9.600 de mile
  • Suma platita pentru celebrul automobil britanic de inalta performanta a depasit 15.6 milioane de dolari
Distribuie pe Facebook

A fost fabricata in cursul anului 1995, a parcurs pana acum doar 9.600 de mile, iar de cateva zile... a devenit cea mai scumpa masina din istoria moderna.

Pe langa colectia de automobile rare si concept car-uri spectaculoase, editia din acest an a celebrului Concurs de Eleganta de la Pebble Beach a mai gazduit si o licitatie a casei Bonhams.

Licitatie care a scos in fata celor prezenti la fata locului primul McLaren F1 importat in SUA, un exemplar cu un singur proprietar si 9.600 de mile (aproximativ 15.450 km) parcurse in 22 de ani.

Exemplar adjudecat pentru fabuloasa suma de 15.62 milioane de dolari, care il transforma in cel mai scump model din istoria moderna vandut vreodata - la licitatie sau in mod direct.

McLaren F1 vandut

McLaren F1 vandut

Despre McLaren F1

Dezvelit in premiera mondiala cu ocazia Marelui Premiu al Formulei 1 desfasurat la Monaco in luna mai a anului 1992, McLaren F1 este primul automobil de strada din istorie cu sasiu si caroserie din CFRP.

O alta premiera absoluta in cazul modelului britanic de inalta performanta o reprezinta configuratia interioara de tip 1+2, cu scaunul soferului montat central si 'urmat' de doua locuri laterale pentru pasagerii spate.

Sub capota, o motorizare de origine BMW, cu 12 cilindri in V si capacitatea de 6.064 centimetri cubi, lucreaza alaturi de o cutie manuala pentru a livra rotilor spate o putere maxima de 627 CP.

Asa se face ca acceleratia de la 0 la 60 mph dureaza numai 3.2 secunde, sprintul de la 0 la 100 mph se realizeaza in doar 6.35 secunde, in timp ce ecuatia 0 - 200 mph isi gaseste rezolvarea in 28 secunde.

In cazul legendarului McLaren F1 insa, mult mai importanta este viteza maxima de 391 km/h, care mentine modelul britanic de inalta performanta pe prima pozitie in topul celor mai rapide automobile cu motor aspirat.

Cu o productie limitata la 106 exemplare - numar care include si versiunile prototip sau variantele de curse, acesta este - de asemenea, unul dintre cele mai rare produse ale industriei constructoare de masini.

McLaren F1 vandut

McLaren F1 vandut

McLaren F1 vandut

McLaren F1 vandut

McLaren F1 vandut

McLaren F1 vandut

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (90) Poze McLaren F1 vandut
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 21 August 2017