Obsesia pentru manuale loveste din nou: Un Ferrari California cu trei pedale s-a vandut pentru o mica avere

Obsesia pentru manuale loveste din nou: Un Ferrari California cu trei pedale s-a vandut pentru o mica avere
  • Un Ferrari California cu trei pedale s-a vandut recent pentru suma de 393.360 euro
  • Exemplarul cu pricina are sase ani vechime si 31.161 de kilometri la bord
  • Cutia manuala lucreaza alaturi de un V8 de 4.3 litri si aproximativ 430 CP
Distribuie pe Facebook

Cea mai mare parte a modelelor lansate de Ferrari in ultima perioada de timp se bucura de prezenta unei cutii automate cu dublu ambreiaj, insa exista si cateva exceptii de la aceasta regula.

Exclusivitatea vine intotdeauna cu un pret pe masura, iar un Ferrari modern cu transmisie manuala nu intalnesti chiar in fiecare zi. Drept urmare, atunci cand un astfel de automobil iese la licitatie, colectionarii de masini o iau complet razna.

Asa s-a intamplat si la sfarsitul saptamanii trecute, un California cu trei pedale scos la vanzare cu ocazia evenimentului Retromobile 2016 ajungand sa coste o mica avere: 393.360 euro sau, daca vrei, undeva in jurul a 450.000 de dolari!

Conform informatiilor oferite de casa Artcurial Motorcars, cea care s-a ocupat cu "maritarea" roadster-ului italian, exemplarul cu pricina a parcurs numai 31.161 de kilometri in ultimii sase ani si se lauda cu numeroase dotari.

Ferrari California cu transmisie manualaFerrari California cu transmisie manuala

Ferrari California cu transmisie manuala

De exemplu, exteriorul a fost finisat in doua nuante diferite, plafonul retractabil de culoarea carbonului completeaza rosul caroseriei. In schimb, jantele cu design in cinci spite duble si dimensiuni de 20 inch ascund etriere vopsite in galben.

La interior, pielea neagra este omniprezenta si acopera orice suprafata, de la panoul de bord si pana la scaunele Daytona. Chiar si asa, dupa cum precizam inclusiv anterior, elementul principal de atractie ramane schimbatorul manual de viteze.

Schimbator care lucreaza alaturi de un V8 de 4.3 litri pentru a livra puntii spate aproximativ 430 de cai putere - suficient pentru ca acceleratia de la 0 la 100 km/h sa dureze circa patru secunde, iar acum vitezometrului sa urce pana la 310 km/h.

Un alt exemplu al obsesiei colectionarilor de masini pentru Ferrari-urile moderne cu trei pedale il reprezinta un 599 GTB din 2007, pe care o persoana din Statele Unite ale Americii a platit la inceputul anului trecut putin peste 680.000 dolari.

Ferrari California cu transmisie manuala

Ferrari California cu transmisie manuala

Ferrari California cu transmisie manuala

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Ferrari California cu transmisie manuala
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 10 Februarie 2016