OFICIAL: Bentley dezvaluie noul Continental GT V8!

OFICIAL: Bentley dezvaluie noul Continental GT V8!
Din 2003 si pana in prezent, super-coupe-ul britanic Bentley Continental GT a fost disponibil exclusiv intr-o aroma W12 twin-turbo. Cu toate acestea, constructorul din Crewe a decis sa rescrie istoria modelului sau cu numai cateva momente in urma, atunci cand a anuntat lansarea unei versiuni cu savoare V8. Tot twin-turbo, bineinteles.
Distribuie pe Facebook

Dezvoltat in colaborare cu inginerii de la Audi si utilizat deja de ultimele generatii ale modelelor de performanta S6, S7, respectiv S8, noul propulsor V8 se bucura de o capacitate cilindrica de patru litri si propune un sistem de supraalimentare cu doua turbine. Daca in cazul automobilelor constructorului din Ingolstadt puterea maxima se invarte intre 420 si 520 CP (in functie de model), multi ar fi asteptat ca ultima creatie a celor de la Bentley sa depaseasca aceste numere. Insa acest lucru nu s-a intamplat.

OFICIAL: Bentley dezvaluie noul Continental GT V8!

Atunci cand echipeaza noul Continental GT V8, motorul V8 de patru litri dezvolta undeva in jurul a 500 cai putere la 6.000 rotatii per minut si 660 Newton-Metri intre 1.700 - 5.000 rotatii per minut. Acompaniata de o transmisie automata in opt trepte, unitatea twin-turbo propulseaza super-coupe-ul britanic de la 0 la 100 km/h in mai putin de cinci secunde, in timp ce viteza maxima depaseste bariera celor 290 km/h. Consumul de carburant nu a fost momentan anuntat, insa compania din Crewe promite ca ultima sa creatie va fi capabila sa parcurga pana la 800 de kilometri cu un plin de benzina.

OFICIAL: Bentley dezvaluie noul Continental GT V8!

Din punct de vedere estetic, noul Bentley Continental GT V8 se va remarca de versiunea W12 prin insertiile de plasa neagra prezenta atat la nivelul grilei frontale, cat si la nivelul prizelor de aer ale spoilerului fata. In partea din spate, tips-urile sistemului de evacuare au fost complet redesenate si sunt prezente-acum in numar de patru. De asemenea, cei mai atenti la detalii vor observa si B-ul din cadrul logo-ului inconjurat de o nuanta de rosu. La interior, consola centrala a fost scurtata, viitorii clienti avand la dispozitie si o noua schema de culori.

OFICIAL: Bentley dezvaluie noul Continental GT V8!

Ultima creatie a constructorului britanic va debuta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Detroit, eveniment ce-si deschide larg portile incepand cu data de 9 ianuarie.

Bentley Continental GT V8 - VIDEO OFICIAL!



Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Bentley Continental GT V8
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 12 Decembrie 2011