OFICIAL: BMW M3 F30 va avea un propulsor cu sase cilindri in linie

OFICIAL: BMW M3 F30 va avea un propulsor cu sase cilindri in linie
Este oficial! Viitorul BMW M3 F30 nu va ascunde sub capota nici un propulsor V6 si nu se va bucura nici de serviciile unei motorizari V8. In schimb, urmatoarea generatie a legendarului automobil de performanta va fi livrata la pachet cu o unitate 'clasica', dotata cu sase cilindri in linie.
Distribuie pe Facebook
Informatia vine chiar din partea lui Ludwig Willisch, presedintele diviziei nord-americane a BMW, care a admis intr-un interviu acordat recent ca de pe masa cu negocieri nu a lipsit nici posibilitatea unui propulsor V6 - detaliu ce ar fi reprezentat o premiera majora pentru constructorul bavarez.

Asadar, legendarul BMW M3 se intoarce oarecum la origini, o motorizare cu sase cilindri fiind adoptata de jumatate dintre generatiile automobilului german de performanta - E36 si E46. In cazul viitorului F30 insa, unitatea ascunsa sub capota nu va (mai) fi aspirata natural, ci se va bucura de avantajele supraalimentarii cu turbina. Referitor la numarul turbinelor prezente, acest detaliu ramane momentan un mare mister.

Ajunsi la final, tinem sa reamintim ca actualul BMW M3 este propulsat de un motor V8 de patru litri, ce pune la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 420 cai putere si 400 Newton-Metri. Lucrurile stau putin diferit in cazul versiunii speciale GTS, fisa tehnica indicand in acest caz prezenta unui V8 de 4.4 litri si 450 cai putere.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 22 Mai 2012