OFICIAL: Dodge Viper primeste mai multa putere, plus noi editii speciale

OFICIAL: Dodge Viper primeste mai multa putere, plus noi editii speciale
  • Dodge a operat cateva modificari in gama Viper
  • Modelul 2015 se lauda cu un plus de 5 CP
  • Clientii vor avea la dispozitie noi editii speciale
Distribuie pe Facebook

Amenintat sa fie rapus de noul Chevrolet Corvette Z06, actualul Viper SRT a fost readus de urgenta in atelierele americanilor de la Dodge, unde a primit numeroase imbunatatiri pentru modelul 2015.

Spre deosebire de modelul actual, noul Dodge Viper SRT 2015 se poate lauda cu un plus de cinci cai putere, motorul aspirat cu opt cilindri in V si capacitate de 8.4 litri prezent la datorie punand acum la dispozitia celui aflat la volan nici mai mult, nici mai putin de 645 CP.

In ceea ce priveste cuplul maxim, fisa cu specificatii tehnice anunta in continuare o valoare de 812 Newton-Metri, operatiunea de scurtare a rapoartelor cutiei manuale cu sase trepte de viteza fiind insa asteptata sa aduca o doza extra de performanta atunci cand vine vorba de realizarea acceleratiei de la 0 la 100 km/h.

Pentru cei care au o slabiciune pentru iesirile pe circuit, supercarul american va fi oferit si de-aceasta data intr-o versiune Time Attack, ce aduce o serie de imbunatatiri aerodinamice, suspensie de curse, frane Brembo, jante Sidewinder II, anvelope Pirelli P Zero Corsa, scaune Sabelt si centuri de siguranta de tip ham.

Dodge Viper SRT 2015Dodge Viper SRT 2015

Dodge Viper SRT 2015

O alta noutate adusa de gama Dodge Viper SRT 2015 o reprezinta varianta Ceramic Blue Edition, limitata la numai 40 de exemplare si scoasa in evidenta de combinatia dintre caroseria finisata intr-o nuanta speciala de albastru, jantele vopsite in negru si etrierele portocalii din dotarea sistemului de franare.

In ceea ce priveste aspectul interior, impresionantul meniu include atat insertii de piele, cat si accente de alcantara, lista cu atractii principale incheindu-se in cele din urma cu ornamentele din fibra de carbon, respectiv cusaturile contrastante, de culoare argintie.

Vor fi oare modificarile mentionate pentru ca supercarul american sa poata face fata ultimei generatii a legendarului Chevrolet Corvette Z06, care promite un V8 supraalimentat de 6.2 litri si cel putin 650 de cai putere, o transmisie automata cu opt rapoarte capabila sa rivalizeze din orice punct de vedere cu cea mai performanta cutie cu dublu ambreiaj a momentului, un diferential (electronic) cu alunecare limitata, o suspensie dotata cu amortizoare magnetoreologice, un sistem de franare cu discuri carbon-ceramice si o serie de elemente aerodinamice active?

Destul de greu de crezut, daca este sa ne intrebi pe noi. Dar asta nu inseamna neaparat ca gama Dodge Viper SRT 2015 nu are un farmecul ei aparte. Si adeptii sai, bineinteles.

Dodge Viper SRT 2015

Dodge Viper SRT 2015

Dodge Viper SRT 2015

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Dodge Viper SRT 2015
mai multe