Oficial: Mercedes dezvaluie noul C63 AMG Coupe Black Series!

Oficial: Mercedes dezvaluie noul C63 AMG Coupe Black Series!
Asteptarea a luat sfarsit! A sosit momentul sa faci cunostinta cu cel mai nou membru al familiei Black Series si, nu in ultimul rand, cu cel mai puternic Mercedes C-Class din toate timpurile - noul si fantasticul C63 AMG Coupe Black Series!
Distribuie pe Facebook

O mica istorie a modelelor Black Series:

In anul 2006, constructorul din Stuttgart punea bazele unei noi game de modele extreme, construite in special pentru acei oameni care doreau un Mercedes ceva mai performant si mai exclusivist decat modelele care poarta logo-ul AMG. Asa a luat nastere familia Black Series, primul membru avand la baza micul-dar-performantul SLK55 AMG. In urma tratamentului operat de specialistii din Affalterbach, roadsterul german a fost inzestrat cu un V8 de 5.5 litri si 400 cai putere, capabil sa livreze o portie sanatoasa de senzatii extreme.

Un an mai tarziu, intreaga omenire a fost cucerita de impresionantul CLK63 AMG Black Series - dotat cu motor V8 de 6.3 litri si 507 cai putere, punctul culminant fiind insa atins prin dezvaluirea razboinicului SL65 AMG Black Series - un model extrem, cunoscut si ca cel mai puternic AMG creat vreodata, propulsat de un urias V12 bituro de 6.0 litri si 670 cai putere, care a renuntat la hard top-ul pliabil in favoarea unui acoperis fix, menit sa reduca o buna portie din kilogramele in plus.

Oficial: Mercedes dezvaluie noul C63 AMG Coupe Black Series!

Totul despre noul Mercedes C63 AMG Coupe Black Series:

Asteptat cu mare nerabdare de catre toti fanii Mercedes si nu numai, noul C63 AMG Coupe Black Series respecta cu strictete filozofia ce a luat nastere in urma cu aproximativ cinci ani in atelierele din Affalterbach.

Intrand insa in detalii, aflam ca impresionantul coupe german se auto-proclama drept cel mai puternic Mercedes C-Class din toate timpurile. Sub capota, un motor V8 de 6.3 litri dotat cu numeroase componente folosite si de supercarul SLS AMG dezvolta nu mai putin de 517 cai putere si 620 Nm, testele preliminare indicand o acceleratie de la 0 la 100 km/h in numai 4.2 secunde. Drept urmare, noul Mercedes C63 AMG Coupe Black Series nu este doar cel mai puternic C-Class din istorie, ci si unul dintre cele mai rapide modele care ies pe portile fabricii din Affalterbach.

Oficial: Mercedes dezvaluie noul C63 AMG Coupe Black Series!

In plus, asa cum te-ai astepta de la un model AMG, intreaga putere este transmisa exclusiv rotilor spate. De aceasta sarcina se ocupa deja-celebra transmisie AMG SPEEDSHIFT MCT in sapte trepte, ajutata in cazul de fata de un diferential blocabil pentru puntea spate. De asemenea, si trenul de rulare a fost regandit, lista cu ingrediente magice incluzand bunatati precum suspensie coilover, sistem performant de franare - compus din discuri de 390 mm si etriere cu sase pistonase pe fata, respectiv discuri de 360 mm si etriere cu sase pistonase pe spate, si jante ultra-usoare in dimensiunile 9 x 19 (fata), respectiv 9.5 x 19 (spate).

Oficial: Mercedes dezvaluie noul C63 AMG Coupe Black Series!

Minunatul pachet tehnic este transpus la exterior printr-un kit aerodinamic musculos, gata sa socheze prin spoilerul fata inzestrat cu prize uriase de aer, prin spoilerul spate dotat cu difuzor de culoare neagra, prin pragurile laterale ce continua ideea splitter-ului frontal si, nu in ultimul rand, prin extensiile pentru aripi ce latesc caroseria cu 40, respectiv 79 de milimetri - fata / spate. Alte detalii inclus capota motor atent sculptata, eleron pentru portbagaj si sistem de evacuare cu patru tobe de esapament.

Oficial: Mercedes dezvaluie noul C63 AMG Coupe Black Series!

La interior, viitorii pasageri vor fi intampinati de o atmosfera cu aroma puternica de racing, principalele atractii fiind reprezentate de volanul sport in trei spite, scaunele de tip bucket, insertiile de fibra de carbon si accentele de rosu prezente la nivelul centurilor sau al cusaturilor. In plus, noul Mercedes C63 AMG Coupe Black Series este primul model Black Series care poate fi comandat si intr-o versiune cu patru locuri.

Oficial: Mercedes dezvaluie noul C63 AMG Coupe Black Series!

De asemenea, constructorul din Stuttgart nu i-a uitat nici pe cei in a caror lista cu hobby-uri primele trei locuri sunt ocupate de iesirile pe circuit. Asadar, impresionatul coupe este disponibil si intr-o versiune EXTREMA - foto EXCLUSIV, ce include numeroase componente din fibra de carbon, jante forjante incaltate cu pneuri 255/35 R 19, respectiv 285/30 R 19 - fata/spate, si un nou kit aerodinamic ce aduce cu sine, printre altele, flaps-uri pentru spoilerul fata si eleron urias pentru portbaj.

Oficial: Mercedes dezvaluie noul C63 AMG Coupe Black Series!

Noul Mercedes C63 AMG Coupe Black Series va ajunge pe piata abia in luna ianuarie a anului viitor, urmand a fi disponibil pentru suma de 115.430 euro. Chiar si asa, debutul tarziu nu ne priveaza de un video cu sunetul brutal al motorului in opt cilindri.

Mercedes C63 AMG Coupe Black Series - Sunet Motor

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Mercedes C63 AMG Coupe Black Series
mai multe