OFICIAL. Noua masina de 1500 CP de la Bugatti a doborat deja un record mondial

OFICIAL. Noua masina de 1500 CP de la Bugatti a doborat deja un record mondial
  • Noul Bugatti Chiron se poate lauda deja cu un prim record mondial
  • Automobilul din Molsheim a terminat proba 0-400-0 km/h in 41.96 secunde
  • Compania va organiza anul viitor un test pentru atingerea vitezei maxime
Distribuie pe Facebook

Echipat cu un propulsor in 16 cilindri, de opt litri si 1500 cai putere, noul Bugatti Chiron a bifat de curand primul record mondial de performanta.

La aproximativ 18 luni de la premiera sa mondiala din cadrul Salonului Auto International de la Geneva, eveniment desfasurat in primavara anului 2016, noul Bugatti Chiron anunta doborarea primului record mondial.

Cu Juan Pablo Montoya la fraiele hergheliei de 1500 cai putere, urmasul modelului Veyron a reusit sa accelereze de la 0 la 400 kilometri pe ora iar apoi sa franeze pana la zero intr-un interval de numai 41.96 secunde.

Performanta in cauza reprezinta "cel mai rapid timp reusit si masurat vreodata pentru un automobil de productie din intreaga lume", dupa spusele oficialilor companiei din Molsheim, relansata de Grupul Volkswagen.

In acelasi comunicat de presa dat de Bugatti se mai specifica si ca recordul la categoria 0 - 400 - 0 kilometri pe ora reprezinta doar "primul pas pe calea catre un nou record de viteza pentru pentru automobilele de productie".

Noul Chiron concureaza din acest punct de vedere cu vechiul model Veyron Super Sport, care a primit un binemeritat loc in Cartea Recordurilor dupa ce a reusit - in anul 2010 - sa accelereze pana la 431 kilometri pe ora.

Potrivit mai multor surse, automobilul de 1500 cai putere lansat de compania din Molsheim cu ocazia Salonului Auto International de la Geneva are potentialul de a atinge o viteza maxima de peste 450 kilometri pe ora.

Motivul pentru care o astfel de demonstratie de performanta nu a fost organizata pana acum se afla in stransa legatura cu lipsa unor anvelope capabile sa reziste la 'stresul' cauzat de rularea la asemenea viteze ametitoare.

Vestea buna este ca, conform sefului de teste al Bugatti, Michelin ar putea dezvolta un set de cauciucuri care sa ii permita noului Chiron sa ruleze la adevaratul sau potential si sa castige un loc in Cartea Recordurilor.

Record Bugatti Chiron

Record Bugatti Chiron

Distribuie pe Facebook
mai multe