Oficial: Noua masina de la BMW e de peste 5.05 ori mai rara decat un Bugatti Chiron. Bavarezii au anuntat ca trei exemplare vor ajunge in Romania!

Oficial: Noua masina de la BMW e de peste 5.05 ori mai rara decat un Bugatti Chiron. Bavarezii au anuntat ca trei exemplare vor ajunge in Romania!
  • Oficial: Noua masina de la BMW e de peste 5.05 ori mai rara decat un Bugatti Chiron
  • Bavarezii au anuntat ca trei exemplare vor ajunge in Romania!
Distribuie pe Facebook

Pretul de lista nu reprezinta, in continuare, decat un mare mister si o necunoscuta uriasa, insa un astfel de vehicul a fost vandut in aprilie, la o licitatie caritabila, cu suma de 475.000 de dolari.

In seara zilei de 2 mai 2022, primii clienti din Germania au primit THE 8 X JEFF KOONS ca parte a unui eveniment exclusiv la BMW Welt. O editie limitata a BMW M850i xDrive Gran Coupe a fost creata intr-o editie limitata de doar 99 de exemplare intr-o colaborare de mai multi ani intre artistul american Jeff Koons si BMW. Trei clienti din Romania urmeaza sa primeasca si exclusivul model.

THE 8 X JEFF KOONS are in spate o traditie BMW de peste jumatate de secol de colaborare cu mari artisti contemporani. Unul din cele mai remarcabile proiecte in acest sens este BMW Art Cars – o serie care a ajuns la 19 automobile transformate de unii din cei mai mari artisti contemporani, precum Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Esther Mahlangu, Jenny Holzer, David Hockney, Olafur Elíasson, Frank Stella sau Robert Rauschenberg. In 2010, Jeff Koons a contribuit la aceasta serie creand un BMW M3 GT2 Art Car unic, care a evoluat in cursa de 24 de ore de la Le Mans si a fost dezvaluit la Centrul Pompidou din Paris. In acelasi an, cantaretul rock Bono de la U2 a scris intr-un editorial pentru New York Times ca Jeff Koons ar trebui sa aiba un rol in proiectarea automobilului viitorului. BMW si Koons au continuat discutia si, la inceputul lui 2020, au decis asupra unei editii limitate a noului BMW Seria 8 Gran Coupe, care a avut premiera mondiala in ianuarie 2022.

BMW 8 x Jeff Koons - Livrarea primelor exemplare

Modelul este pregatit manual la fabrica BMW din Leipzig de o echipa pregatita special. Sunt necesare 200 de ore de munca numai pentru vopsirea manuala a modelului care combina 11 culori diferite pentru exterior. Doua modele sunt finalizate in fiecare saptamana.

Un model din serie a fost vandut luna trecuta la o licitatie caritabila Christie's ce a avut loc la New York pentru suma de 475.000 USD.

Cu ocazia speciala de livrare a primelor modele din editia limitata, BMW Group a invitat clientii la o experienta unica la Munchen. Accentul s-a pus pe predarea automobilelor de catre Pieter Nota, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG, responsabil pentru clienti, marci, vanzari, si Stefan Teuchert, director BMW Group pentru Germania. Dupa primirea in BMW Welt Premium Lounge, punctul culminant al serii i-a asteptat pe oaspeti: primele editii limitate ale BMW M850i xDrive Gran Coupe X JEFF KOONS au fost prezentate noilor lor proprietari intr-o maniera impresionanta in zona Premiere a BMW Welt. Un punct culminant special a fost modelul Art Car istoric BMW M3 GT2 de la Muzeul BMW.

Directorul BMW Welt, Tatjana Bister, este entuziasmata de evenimentul de succes: "BMW Welt este mai mult decat casa tuturor marcilor BMW Group. Este un loc al inovatiei si al intalnirii. Cu multa mandrie si bucurie, predarea automobilelor editie limitata THE 8 X JEFF KOONS se transforma intr-un moment de neuitat, pe care il incheiem cu o intalnire culinara deosebita in restaurantul Esszimmer by Kafer". Oaspetii au mers dupa predare la restaurantul gourmet cu doua stele Michelin pentru a incheia seara cu un deliciu culinar. De acolo, clientii s-au putut bucura din nou de privelistea uluitoare a zonei Premiere a BMW Welt.

BMW 8 x Jeff Koons

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze BMW 8 x Jeff Koons - Livrarea primelor exemplare
mai multe