OFICIAL: Noul Mercedes-Maybach S-Class porneste de la 134.053 euro

OFICIAL: Noul Mercedes-Maybach S-Class porneste de la 134.053 euro
  • Mercedes a anuntat preturile noului Maybach S-Class
  • Versiunea de baza porneste de la 134.053 euro
  • Clientii au la dispozitie doua optiuni: S500 si S600
Distribuie pe Facebook

Prezentat in premiera mondiala cu ocazia salonului auto desfasurat luna trecuta la Los Angeles, noul Mercedes-Maybach S-Class are in cele din urma si un pret de vanzare. Cat costa exclusivista limuzina germana si ce ofera in schimbul sumei respective, ramane sa aflam chiar din randurile urmatoare.

Proiectat pentru a concura impotriva britanicului Bentley Flying Spur, noul Mercedes-Maybach S-Class iese in evidenta in special prin dimensiunile sale impunatoare, lungimea totala crescand pana la nu mai putin de 5.453 milimetri.

Cu o valoare la fel ce impresionanta ne intalnim, de asemenea, si in dreptul ampatamentului, cei patru pasageri ce urmeaza sa ia loc la bordul super-limuzinei germane bucurandu-se de un spatiu de aproximativ 3.365 milimetri.

Oficialii producatorului de automobile din Stuttgart nu s-au grabit sa publice si "amenajarile" oferite aici, insa nu ar fi de mirare ca scaunele individuale si consola ce se intinde de-a lungul intregului cockpit sa fie incluse in meniul standard.

Mercedes-Maybach S-ClassMercedes-Maybach S-Class

Mercedes-Maybach S-Class

Nu de alta, dar la 134.053 euro... noul Mercedes-Maybach S500 este cu circa 24.276 de euro mai scumpa comparativ cu versiunea cu ampatament marit (LWB) a limuzinei germane.

Ce-i drept, motorul V8 bi-turbo de 4.7 litri si 455 cai putere se bucura in aceasta situatie de serviciile unei transmisii automate cu 9 rapoarte, astfel ca sprintul 0 - 100 km/h se incheie dupa fix cinci secunde.

Tot cinci secunde ii sunt necesare, pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, si noului Mercedes-Maybach S600, model propulsat de un V12 bi-turbo de sase litri, 530 cai putere si 830 Newton-Metri.

Viteza maxima este limitata, in ambele cazuri, la pragul celor 250 de kilometri pe ora, in timp ce consumul de carburant este... ei bine, este complet neinteresant. Mai ales in cazul variantei cu 12 cilindri, care porneste de la 187.841 euro.

Dar daca totusi insisti, atunci afla ca avem o medie de 8.9, respectiv 11.7 litri la 100 de kilometri. Pentru o limuzina care cantareste peste 2.2 tone.

Mercedes-Maybach S-Class

Mercedes-Maybach S-Class

Mercedes-Maybach S-Class

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (50) Poze Mercedes-Maybach S-Class
mai multe